Uncategorized

Nytt i mitt kök

Ledig dag idag! Inget telefonsamtal från Servicedesk under lördagsnatten innebar att min andra lördag kunde börja om igen redan vid söndag lunch, och således följde en dag med lättejfullt slappande mellan promenaderna i strålande 13 grader och avslutades med lite vanilla WoW och en splitternybok i soffan. Imorse var jag uppe i god tid för och dricka morgonkaffe vid alla uppdaterade bloggar på datorn, ta ännu en solig promenad vid vattnet, och sedan traska ut till fröken Bergs blänkande Porsche för en liten miniloppisrunda. Hon och Sanna med familjer drar till Sälen imorgon men hon styrde kosan in hit till min lilla spirande vårstad för matinköp till denna tripp och en tur till Återvinningen med undertecknad. Det bidde en ovanligt lyckad runda, med fina fynd och efterföljande snabbrunda ute i Bråstorp. Så nu under eftermiddagen har bordet dignat av alldeles särdeles fina saker. Låt oss ta en titt!

Jag och fröken Berg sågs redan i lördags kväll med våra respektive mödrar för en lite lagom tjejkväll med tillhörande konsert, mer om det sedan. Av Malins mamma fick jag ett gäng sticklingar som hon omtänksamt nog hade kommit ihåg att jag var förtjust i sen jag var hemma hos dem i somras. Ingen aning om alls vad de är för något, jag tror de spretiga små armarna kan vara Nattens Drottning. Jag måste försöka googla fram hur man ska göra med sådana här halvfetbladiga sticklingar, om de behöver/kan rotas i vatten eller ska sättas i jord direkt.

Älskar och ha massa sticklingar såhär på vårkanten, har man tur springer de iväg så himla fort och växer så det knakar, en fröjd och följa – dessvärre har jag lite ont om plats i de sol-bra fönstren i den här lägenheten men får väl försöka bygga på höjden.

Jag är ju lite smått galen i gröna växter och nu har jag dem verkligen överallt. Jag ska ta lite bättre bilder sen framöver och visa upp lägenheten, och kanske våga mig på och räkna allt prunkande gröna guld.

 

Och vad var det som skymtade där bakom sticklingarna…?

Jojomensan… en Kockumsvåg!

Ynka 65 pix fick jag ge för den här slitna lilla klenoden som för många av er säkert ser ut som fullkomligt skräp men jag rådiggar den <3 en bit svensk historia som passar som handen i handsken i mitt rustika kök, och den fungerar helt hyfsat med. I den balanserar lokalt odlade morötter inhandlade på Willys. “Visst köpte du de där för att de gör sig bäst på bild?” frågade Malin och jag måste medge att det låg en viss sanning i det, även fast jag först och främst ville bidra till närproducerad handel. De är oförskämt snygga och hemmastadda där de hänger i min Kockum som om de var skapta för just detta ändamål. 

Och apropå svensk historia, så kom jag även hem med det här stiliga paret Gefle Vinranka.

De här pinalerna fick också följa med hem – en vacker teburk i porslin och en söt liten kardemummakvarn som ska få bo i någon av de två hyllor jag planerar att fixa ihop och sätta upp under våren. I den här teburken ska jag ha mitt rabarber-te jag köpte i Stockholm, så får jag försöka hitta en liknande till Marcus mindre väldoftande (i mitt tycke) Lapsang.

Kardemummakvarnen var riktigt rolig att hitta, jag har ofta tittat på de hela kardemummakärnorna och velat ha något specifikt att mala dem med, inbillar mig att det smakar så mycket mer då.

Efter loppis drog vi en runda till Rusta och där köpte jag på mig lite av deras härliga mandelserie – en olja, handkräm, deo och slog till och med till på en tvål bara för att why not. Den var fin, doftade gott, jag har fått bra lön efter hårt arbete och solen sken och jag hade kvalitétstid med min fina kompis – jag var på unn-humör helt enkelt.

Kvar på bordet står dessutom mina snittblommor som jag var iväg och handlade i onsdags när jag blev ledig efter nattens jobb – freesior som sprider sin doft i hela lägenheten och en och annan gästspelare i rosa som kikar fram mellan de blänkande gula bladen. De håller ännu!

En bubblare är de här två nya böckerna som införskaffats, varav den ena (Jojo Moyes) redan är utläst (rekommenderas varmt om någon där ute vill ha den!) och som inte är inne i mitt kök as we speak men ändå förtjänar en plats i nyhetslistan på träunderlag.

Nu ska jag dricka lite mer kaffe, se om jag kan påta ihop lite fler inlägg, kanske spela lite mer vanilla, och sen är det jobbdags imorgon och jag hoppas på och få komma till en relativt lugn arbetsmiljö där projektarbetet taggat ner betydligt. Ha en trevlig kväll peeps!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *