Uncategorized

En söndag i marsmobilbilder

Söndagsmorgnar brukar se ut ungefär såhär – någon av oss rör på ett lillfinger under täcket, vilket genererar ett mikroskopiskt prassel som tre par hundöron uppfattar som att det är dags och stiga gå upp OMGÅENDE och turas om att på varierande sätt visa hur exalterade och otåliga de blir av detta. Idun kör bulldozermetoden och klampar rakt över oss och siktar på att varenda centimeter hud som syns ska hånglas upp. Kelly vandrar runt sängen och sjunger halvtaskig serenad och Saga lunkar diskret tre meter från där hon initialt låg och släpper ut långdragna suckar som att hela hennes liv går ut på att VÄNTAVÄNTAVÄNTA.

Ett par tre ggr blir det tillsagda att göra just det, och de chillar ner sig en smula – missnöjets vindar seglar genom luften dock och Idun sitter och tjurar länge och väl i fotändan.

Den här morgonen gick jag upp rätt tidigt dock och förberedde lite av frukosten samt drack kaffe och njöt av mysfaktorn som kommer med att vara ensam vaken när resten av världen sover. Kändes det som iallafall. Två av tre vovvar fick frukost och gick tillbaka in i dvalan.

När sjusovarn väl var uppe han med så drog vi ut på – *trumvirvel* – promenad! Runt kanalen på andra sidan den här gången istället. Ingen utflykt till skogen eftersom vi hade fler planer. och ett tidsschema. Nu strålade solen igen och typ hela Motala var ute och gick.

Frukosten/brunchen idag var aningen nyttigare än lördagens – en smoothiebowl fullproppad med bär, frukt och annat gott och så rostat surdegsbröd till det. Söndagar vill jag gärna antingen testa lite andra frukostar eller köra på nåt lyxigare. Nu vart det lyx hela helgen förvisso… but we´re worth it!

När sista blåbäret var uppätet och kaffet urdrucket så packade vi in dogsen i bilen och lämnade av två av tre i huset – vi skulle nämligen tillbaka till Linköping och beyond. Kelly dumpades i Marcus lägenhet och vi kvistade vidare till.. Åtvidaberg, av alla ställen!

För husvisning!

Jamän, vi gör saker lite bakvänt vi, och kikar på sommarstugor ihop innan vi ens flyttat ihop. I det här fallet stugor i plural, eftersom två stycken såldes samtidigt. 

Otroligt hur lätt man rycks med i översvallande dagdrömmar så fort man hittar ett någorlunda intressant objekt – jag börjar direkt spinna vidare på hur vi skulle lösa det med ett extrahus och om vi skulle hyra ut det för och tjäna en hacka. När det gått en dag eller två har jag redan googlat fram en lämplig stugförmedling och kalkylerat hur mycket hyra vi skulle kunna ta och ta mig fasen om jag inte finns med där i den rosaskimrande hinnan med förkläde och nybakta kanelbullar till de nyanlända tyska sommargästerna. Ibland är jag rädd att min fantasi och kreativitet gått i ide efter dessa stressiga månader men näppeligen – det krävs bara ett lagom antal röda stugor med vita knutar på Hemnet.

När vi väl var där dock så insåg vi att nä, det här är inte Stugan med stort S. Det röda var väldigt risigt på övervåningen, risiga extrabyggnader som skulle behöva tas bort plus mycket annat som behövde göras och båda stugorna säljs friskrivna. Sjukt mycket folk som var här dock, säkert 50+ bara då vi var där.

Men men, vi får se. Det finns en till liten röd stuga i Laxå som jag spunnit nya dagdrömmar om…

Vi återvände hem till Linkan, drog igenom lite kvällsshopping, åkte och dumpade bilen på jobbets parkering och promenixade hem igen och pratade stugdrömmar och framtid.

Sallad, purjolök och lösgodis. Hela kostcirkeln för en sömnig söndagkväll.

Jag hade planer på och blogga och fixa andra småsaker men luften gick ur mig så det bidde mest soffhäng och Hay Day på mobilen. Medan Marcus luft å andra sidan, gick åt till madrassen vi skulle sova på eftersom hans lilla 90-säng förvandlar mig till en reumatisk ostbåge och han såklart hittar lösningar på dilemmat <3

Sen stoppa vi purjolök och sallad i kylen och gick och köpte varsin riktigt flottig pizza för och runda av kvällen. Mannen i kassan bytte musik medan vi väntade, till kärlekslåtar -eftersom vi var ett par stycken par ute i samma ärende. Gulligt värre!

Till pizzan blev det ett avsnitt till av Planet Earth och sedan film. Och det var söndagen det!

Nu ska jag återvända till soffan med starkt kaffe och försöka vakna till liv efter att ha jobbat prick hela natten med en trilskande Lyncmiljö…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *