Uncategorized

Hyllning till syende och sist

Vi tar en avstickare mellan porslineriet och kollar lite snabbt på vad som har hänt i vårt kök! Ni får ursäkta lite halvdassiga bilder, ljuset var inte det bästa och jag orkade inte hålla på och byta objektiv med systemkameran – kompaktkameran är bra men inte vidare ljuskänslig. Tur jag gillar lite mer dov redigering.

Anyway – i helgen fick vi äntligen tummen ur och fixade oss hyllor! Men det är inte det enda heller…

…den här godbiten har också fått flytta in till oss! Ett Husqvarna symaskinsbord, komplett med tillbehör och instruktionsbok precis som i Eva och Peters exemplar!

Jag har letat efter ett sido-eller-avlastningsbord till köksbordet men inte riktigt hittat nåt som passat. Under den lilla loppisrundan jag tog när jag var hemma så blev sista anhalten hos mammas, och där stod den – mitt i rummet med duk, servetter och skålar och bara väntade! Det var ödet.

Fick godkänt av Marcus och slog till direkt – nu har det stått längs med köksbordet fram till helgen, då min bättre hälft fick den briljanta idén att flyta ut bordet lite i mitten av köket och använda det här bordet som kaffe-och-avlastningsstation istället. Blev görbra!

Måste bara hitta nåt fiffigt sätt att dölja de hiskeligt fula grenkontakterna… kan ingen göra några sådana i industristil?

Och här har vi då våra kära hyllor – två plankor från ett raserat älgtorn i skogen, tvättade och betsade av undertecknad. Snea och vinda och fulla med ärr efter tusen älgfighter, exakt så som jag ville ha dem <3

Och nej, de är inte riktigt SÅ snea som det ser ut på bild, det blir lite synvilla av att plankorna inte är jämna. En av konsollerna dock blev lite, lite sned men vafan – det är bara en hyreslägenhet trots allt som vi inte ska tillbringa evigheten i. Det är OK. 

Och äntligen får jag visa upp mina fina, loppisfyndade porslinsburkar och faktiskt fylla upp dem och få lite mer plats i skåpen. Tanken är också att vi ska ha lite tavlor på översta hyllan samt fler burkar med torrvaror, men nu väntar vi med fler lägenhetsinköp till efter sommaren. Och så vill jag testa tyngden lite. Väggen är tunn så konsolerna sitter uppe med expanderskruv som ska tåla en hel del, men man vet aldrig.

Stolarna är tänkta att de ska målas om med, måste bara bestämma färg.

Och ännu ser det inte ut att ta slut på sommarblomster att pryda köksbordet med – mamma och Lasses trädgård är numera min biggest source of snittblommor. Här faktiskt i samkväm med butiksköpt bukett av den där bättre hälften igen <3

Jag har gått igenom alla mina växter också, svurit mig svettig över pelargonerna som inte alls är så “otroligt tacksamma och lätthanterade blommor” – jag stryker runt som en äggsjuk höna och ojar och muttrar och känner på krukor och petar i jord. Den stora frågan är alltid om de fått för mycket vatten, eller för lite. Och så har jag friserat Westerlundarna litet så att jag har några sticklingar som förhoppningsvis tar sig. Den här lila skapelsen fick jag ett helt gäng av Malin och de är nu utplacerade lite här och var. 

Och en liten snutt vanlig, basic röd pelargon som jag “råkade” få med mig häromdagen när jag var upprörd under en promenad. Vi får se om den tar sig lika snabbt som mitt humör.

Jag sa igår kväll att det är lite butik/cafékänsla över köket, och ändå en hel del pryttlar att titta på men upplever det ändå som mer luftigt nu än innan. Blir så trött bara på den här väggfärgen som man tror är vit, men som blir typ gammeldags vaniljgul så fort det skymmer Men men, man kan inte få allt. Är riktigt nöjd med den här lilla förändringen iallafall. Står man ut ett tag till utan hus så att säga. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *