Australien

Bondi Beach – hundparadis, saltad ändalykt och promenader i mängder

Skrev egentligen det här för två dagar sen, men det tar sådan tid att fixa och ladda upp bilder och jag var grymt trött, så sköt på det faktiska bloggandet till morgondagen och däckade. Men det hanns ju såklart inte med eftersom jag prioriterade lite, lite sovmorgon och intensiv snabbpackning. Vi skulle nämligen vidare och hade 6-7 timmars bilfärd framför oss, cirka 40 mil uppåt till Port  Macquarie. Vårt place här är riktigt nice jämfört med grottan vi huserade i först, men saknar wifi – därför sitter jag här nu på ett kafé och leachar på Antons data och mumsar en karamellkaka. Jag har salt över hela ansiktet efter långa promenader med breathtaking utsikt över klippor och stränder, och har fullt med frön och blad i håret efter en liten regnskogstur. Mycket promenerande överlag har det blivit, vi drog tre timmar ungefär på en coastal walk i Bondi Beach igår. Port M är väldigt mysigt, väldigt fint, men stänger tyvärr tidigt så vi får se vad vi lyckas hitta på under resten av eftermiddagen och kvällen. Imorgon ska vi försöka sikta in oss på att se en liten koala iallafall. 

En del pics klarade sig igenom min trötta redigering iallafall!

 

Min egenhändigt fixade frukost – naturell yoghurt med riktigt god honungs-och-nötmusli, australienska jordgubbar och Babybels. Resultatet av en av mina många Woolworths-raids.

Bondi Beach-parkeringen. Den där klippan gick vi uppför och rundade senare. 

Men först käk, och en av många hundrumpor!

Riktigt gott skivat kött med en krämig bönblandning, från ett brasilianskt hak. 

En av viewsen från coastal walk. Oerhört vackert hela vägen. 

Första gojorna på bild! En hel orkester av dessa höll mig vaken till klockan halv sex på morgonen för ett par dagar sen dock… men såhär i par, muntert käbblandes med varandra, var de supergulliga. 

En av många utsiktsbilder på mig från denna resa – spana in mina pjucks! Pallade såklart inte gå i Converse och mina walking-skor är så hiskeligt fula, så jag köpte helt enkelt nya. Nike Air Max, som och gå på bomull. Best buy!

Efter att vi badat här så hade jag fan salt överallt – värst var det när vi satt i bilen igen och jag känner hur det bara svider i skinkorna av saltat fläsk så att säga. Mitt sträva saltvattenhår är dock a-maaaazing!

Drömmen här alltså – precis bredvid en hundpark, den här tjejen hade säkert 7-8 vovvar. Och varenda en höll sig lydigt inom en radie av max tre meter, likadant med varenda hund vi stötte på. Sjukt vältränade med imponerande social träning, som i så många andra engelska samhällen där de är lite mjukare på lös-hund-regler. Sverige, take notice!

Nu börjar det skymma här (blir mörkt redan vid halv sex) och min kaka är snart uppäten och det är dags att dra vidare.Önskar er en god morgon gott folk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *