Australien

Blogga i åska på gyllene kusten

Go eftermiddag gott folk! I Australien har klockan slagit midnatt när jag skriver detta, och jag har matkoma efter kvällens grillning vid poolen men har stannat kvar vid ett av köksborden inomhus medan de andra sover. Ute har det börjat åska, blåa ljusreflexer lyser upp fönstren och det låter som att hela himlen håller på och krackelera. Regnet har börjat strila nu med, ett förunderligt mjukt duggande i kontrast mot det brutala bullrandet. Det är både vackert och lite, lite skrämmande på en och samma gång.

Idag har vi varit ute och vandrat igen, i eukalyptus-doftande Springbrook National Park denna gång – vi är nu över i Queensland och huserar på Gold Coast, och ska så göra fram till helgen. Vi har spanat koalor och gått i olika sorters regnskogar, över och under vattenfall, och framöver väntas både nöjespark, förhoppningsvis snorkling och en riktigt trevlig wildlife-tur som jag ska åka på no matter what. Nu är vi i det Australien som jag sett fram emot, djupa täta skogar, palmer och öppen bush  om vartannat. Stora farmer med boskap, får och enorma jeepar med minst en vallhund på flaket. Och så Gold Coast city då, denna konfektyrburk med färgglada lampor, skyskrapor och intensivt strandliv som jag ännu inte varit inne men åkt förbi med gapande mun inför dess glammiga Los Angeles-yta.

Jag tänkte att jag bara skulle slänga upp lite pics, eftersom jag i vanlig ordning är helt slut och behöver dråsa i säng för och komma upp skapligt inför Dreamworld imorgon. Hade wifi:t varit liiiite bättre hade det gått aningens snabbare att blogga med gott resultat – som det är nu har jag fått trycka i mig en hel jordgubbsglaserad munk för och orka hålla ögonen på bloggens loading-screen .

Jaja – håll tummarna för att jag orkar mig upp ännu tidigare för en morgonpromenad. Om inte åskan håller en vaken då. 

_DSC0053.jpg

_DSC0034.jpg

_DSC0010.JPG

_DSC0080.jpg

_DSC0102.JPG

_DSC0060.JPG

_DSC0046 (1).JPG

_DSC0042 (1).JPG

_DSC0048 (1).JPG

_DSC0003.JPG

_DSC0095.JPG

_DSC0043 (1).JPG

_DSC0051 (1).JPG

_DSC0092.JPG

_DSC0006.JPG

Gonatt återigen då vänner, hoppas ni får en fortsatt bra eftermiddag och kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *