Australien

Jämmer, elände och koalakramar

God morgon världen – här är klockan strax efter nio och jag har varit och skaffat kaffe till hushållet och diskuterat när tekniken kommer ta över mänskligheten med kioskinnehavaren. Idag regnar det ute, vilket är lite småjobbigt eftersom vi har kajak-och-snorkling på schemat och de kommer ställa in den turen om det fortfarande regnar vid lunchtid. Så vi ska dra iväg till ett pannkaksställe och inhalera lite kolhydratstinn frukost igen. Skiter det sig med snorklingen blir det eventuellt en tur till Brisbane. Håll tummarna för att det blir av, för snorklingen har jag verkligen sett fram emot. Det är den, och klappa en koala som var mina main goals i detta landet och som ni ser på visningsbilden så kan jag bocka av första alternativet, efter en tur till ett animal sanctuary igår. 

Appropå otur och elände, så var det en sorgens dag i förrgår – min ryggsäck blev tagen av en stor våg i ett särdeles dumt infall att lämna den en bit ifrån mig på stranden för och ta ett foto. Rickard som var den som fotade högg tag i väskan men tappade den halvvägs så att den sveptes ut igen, fick tag i det och hivade den iland men då var skadan redan skedd. Vatten, salt och SAND överallt. En kaputt mobil, och en kaputt kompakt systemkamera. Den stora systemkameran klarade sig eftersom han höll den i handen. 

Så ja – nu sitter jag här med en kamera mindre, och en basic men helt OK Blitz ZTE mobil eftersom den lokala telefonreparatören inte kunde göra ett skit med min typ av telefon, med den typen av skada. Förhoppningsvis kan jag få något av försäkringsbolaget för den, eftersom jag tecknade den största försäkringen Folksam hade och erbjuda. Och min kära Huawei lyckades uppmana tillräckligt med energi och funktionalitet för och tillåta mig att logga in via mobilt Bank ID in till Swedbank och fixa nytt skit till nya telefonen. Så jag är up and running igen. Jävligt klantigt och tråkigt, men ja… shit happens. Mina bankkort funkar och min systemkamera är intakt. Kunde ha varit värre. 

Nu ringde kajak-agencyn precis och sa att vi själva får välja när vi ska köra, så om cirka en timme kommer jag befinna mig paddlandes ut till ett litet rev där jag ska dyka i och spana firrar samt sippa lite bubbel på ön vi simmar runt. Peeeeeppaaaaaaaa!

Idag får det räcka med en liten tasmansk djävul (supersöta IRL, som en blandning av hund och råtta) och en goja med cravings. Sov gott med er peeps, om ni inte redan gör det. 

_DSC0305.jpg

_DSC0265.jpg