Uncategorized

En typ pre-adventsuppdatering

Tja tja bloggen! Det är lite stiltje här just nu, vardagen tycks ha gått och dubblerat antalet sysslor som behöver/önskas göras varje kväll. Jag kom ju som sagt in i värsta julfeeling-flowet så har spenderat ett par kvällar med att börja julpynta och pyssla redan nu. Utöver det så har jag återupptagit mina gymbesök tre gånger i veckan för och ta tag i det faktum att jag slackat nåt förskräckligt med motionen de senaste månaderna, och jag vill väldigt gärna komma i min julklänning. Samt så har vi börjat övningsköra nu, jag och Marcus – med allt vad det innebär. 

Jag försöker hela tiden hålla en någorlunda jämn balans mellan återhämtning i form av aktiviteter eller vila och försöker undvika att saker jag tycker är roliga börjar kännas som krav eller måsten. Det har faktiskt börjat släppa en aning nu, för några veckor sen kunde jag få rena stressattacker av allt jag kände att jag “ville-borde” göra vilket resulterade i att jag ändå bara hamnade i soffan med blicken stirrandes på någon punkt i fjärran och inget blev gjort. Det är väldigt skönt faktiskt. Jag tror en av anledningarna till att jag börjat med juleriet redan nu är att det då finns mer tid att faktiskt hinna med och njuta av alla de femtioelva julgrejerna jag alltid försöker knöka ihop under tre decemberveckor. Glögg-och-pepparkaksmys var och varannan kväll, adventsfika, julmarknader, julbord, tänka ut och pyssla med kreativa paketinslagningar, planera små julöverraskningar, ta långa promenader i snötäckta skogar (brukar ju iofs sällan finnas förutsättningar för just den punkten) och bara sitta och njuta av ett julprytt kök med stearinljus som enda ljuskälla och en bra bok.

ost-7.jpg

På jobbet har jag faktiskt också börjat släppa taget och slappna av, äntligen. Tidigare var jag fortfarande stressad över att saker pågick runtomkring mig som jag inte tog del i och missade information, jag som vill ha full koll på allt. Jag delegerade saker till mina kollegor som jag skulle men det slutade ändå med att jag dikterade vad som skulle göras och i vissa fall tog över igen. Nu är mina dagar väldigt lugna, med endast basuppgifter och ett och annat litet projekt som jag själv tar på mig att sitta och fixa med. Det tog bara två och en halv månad och komma dit.

Näst-nästa vecka ska jag och chefen ha möte med FeelGood igen, som har medgett att mitt fall hanterats väldigt dåligt och kommunikationen varit värdelös, så nu får vi se om vi ska börja om igen eller ta en annan väg.

ost-50.jpg

Och så ser det ut just nu. Ikväll ska jag försöka få upp en julstjärna från vårt knökfulla förråd, och pyssla lite mer med dekorationer och förhoppningsvis hinna redigera klart alla bilder från Kornettgården som jag och mamma var på i helgen. Upptäckte till min förtvivlan att jag fotat allt i JPEG, vilket i min värld innebär att redigeringsmöjligheterna är reducerade till och typ försöka rädda upp vitbalansen och lägga på ett filter. På lördag vankas det eventuellt en till julmarknad och på söndag är det 1:a advent, herrejösses vad fort det går! 

ost-51.jpg

Nu ska jag preppa mitt kontor lite för julen också i form av ljusstake som var up for grabs i receptionen – svårigheten är bara att mitt kontor också är fullt av diverse överbliven hårdvara, sladdar och fyrtioelva pinaler från tidigare kontorsinnehavare som jag måste försöka flytta undan. Det blir inte så superjuligt med en ljusstake balanserandes ovanpå ett gäng skärmar. 

Jag kan också tipsa om en kampanj som jag snubblade över inne hos en av bloggarna jag följer av och till, en som jag har propagerat för i otaliga diskussioner om denna problematik och därför blev superglad över och se att det är på gång nu. En namnunderskrift till utbildnings, gymnasie-och-kunskapslyft och jämställdhetsministrarna med önskan att införa samtycke i läroplanen. Bland annat. Jag skriver ju inte så mycket i bloggen om just politik-och-samhällsproblem men det här tycker jag är superviktigt att lyfta i alla forum så det får bli ett undantag.

—–> https://www.mittskifte.org/petitions/infor-samtycke-i-skolan-nu <—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *