Till skogs

Promenadöverraskningar i hemstaden

I helgen var vi iväg på en ny utflykt – nämligen till Sjöbo-Knäppans naturreservat här i Motala, ett ställe som jag helt har missat under alla dessa år jag bott här. Jag har väl vandrat på bron någon gång för hundra år sen när jag hade en polare i Ekenäs, men icke vandrat över den och bortåt. Blev därför så himla glad nu när jag såg en bild därifrån på Motala FB-sida och vi åkte dit och kikade. Nu är det ju novemberdeppgrått men kan tänka mig att det blir himla vackert här sen när snön kommer, och vår/sommar/höst. Ja alla årstider utom novemberdepp då med andra ord.

_DSC0004-1.jpg

Tog några porträttkort på Saga inför en framtida tavelgrej, ute på en liten brygga.

_DSC0007-1.jpg

Alltså, den allra vackraste vovven jag vet <3

_DSC0010-1.jpg

Kelly går inte av för hackor hon heller – speciellt inte när hon är såhär lugn och stilla.

_DSC0012-1.jpg

En brygga rätt ut i Boren med utsikt över hela staden typ – gick inte ner denna gång på grund av halkig trapp och skrajsen Fidan som jag inte vill bära ihop med kameran. Men tänk det här med snö sen!

_DSC0015-1.jpg

Vacker allé av björk och tall. 

_DSC0017-1.jpg

Och min svampabstinens håller fortfarande i sig, även om jag inte har kli-i-fingrarna-deluxe längre – men letar upp alla svampar jag kan hitta och fotar för och få lite svampro i själen.

_DSC0024-1.jpg

Två vackert posernade vovvar vid en bro med ett mindre vackert namn – Slaggbackebron. Jag glömde kolla inforutorna runt om här men antar namnet har med Torpa-gården och göra. Måste kolla nästa gång vi åker hit. I helgen kanske? Det fanns en del stigar och välja på och vill gärna kika på fångstgropen som finns här.

_DSC0026-1.jpg

Motala ström och alla fina små båtar och båthus.

_DSC0027-1.jpg

_DSC0028-1.jpg

Full fart och posering, förutom för Fidan då.

_DSC0030-1.jpg

_DSC0031-1.jpg

_DSC0032-1.jpg

Hon var nämligen ytterst tveksam till bron och plankornas mellanrum.

_DSC0033-1.jpg

Läskigt! Bäst och spreta extra mycket med alla tår för optimalt fäste, så man inte ramlar av.

_DSC0040-1.jpg

Snöbär i mängder.

_DSC0041-1.jpg

Villa Ekenäs – har tidigare använts som skola för barn med särskilt behov av stöd, nu vet jag faktiskt inte vilken verksamhet som pågår här. 

_DSC0043-1.jpg

Någon hade smällt upp ett växthustält (?) på sin brygga. Fiffigt!

_DSC0044-1.jpg

_DSC0045-1.jpg

_DSC0046-1.jpg

Vägen tillbaka gick längs med fårhagar precis som i Staffanstorp – om man följer en viss väg kommer man faktiskt dit. Jag tror jag varit nära på och komma hit någon gång när jag förvirrat bort mig i andra änden av Charlottenborgs pulkabacke. Kul ändå att fortfarande kunna gå på upptäcksfärd i sin egen hemstad. 

_DSC0049-1.jpg

_DSC0050-1.jpg

_DSC0052-1.jpg

_DSC0054-1.jpg

Kan detta vara vinterskivling månne? Väldigt fina iallafall. 

_DSC0055-1.jpg

Jag får sno med mig en hem nästa gång och undersöka – nu vart jag supersugen på och spankulera här igen. Bara och vänta tre dagar till dagsljus då, suck…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *