Utflykter

En tripp till Örebro

God morgon på er gott folk – det är måndag, och jag sitter hemma vid köksbordet med en kopp starkt kaffe för och hjälpa mig kicka igång den här veckan. Jag jobbar måndagar och fredagar hemma, och åker in resten av dagarna. Det funkar fint, helgen blir lite förlängd (OCH tjuvstartad) och det är bra att komma in i gemenskapen ordentligt med. Det har både hänt massor och ingenting alls på jobbet, det är limbo nu minst sagt. Svårt och skriva om i bloggen just nu men det kommer i sinom tid. 

Helgen har varit mycket god, vi fick besök av Christoffer och hans pinfärska tjej Anna – vi käkade god mat på Balkan, och spelade sedan brädspel hemma hos oss. Mycket trevligt och gemytligt och en riktig toppentjej den däringa Anna. Lite nostalgisk blir man allt när man ser dem ihop och de åker hemåt, och jag kommer ihåg hur det var med mig och Marcus. Den här pirrandet över att man ska sova över hos varandra, hur jag smög med det inför alla jag kände för att jag trots allt skämdes (!) lite över att det gått så snabbt efter mitt eget break-up – men ändå den där härliga känslan av både något nytt och att man hittat hem. 

Nu är jag ju fortfarande hemma i allra högsta grad med denne man <3 och har bytt ut det där ny-pirret mot något ännu bättre. Men ändå – det är härligt och se hur det spirar mellan andra och få lite av det där pirret igen när man minns. 

Jag har absolut noll bilder från helgen eftersom jag fokuserade på och vara social och inte riktigt kände för och hoppa runt med alla kameror framför nya bekantskapen – istället kommer här lite pics från när pappa och jag drog till Örebro ihop förra måndagen efter jobbet. Något som vi brukade göra relativt ofta när jag var yngre men som inte skett på många år nu, så det var riktigt härligt att få en dag på tu man hand med farsgubben igen.

P1030617-1.jpg

Första, och egentligen huvudsakliga stoppet för en annan, var Myrorna. Stort som bara den, och mycket fint att botanisera bland. Jag hade en rätt strikt budget och var noga med mina fynd.

P1030618-1.jpg

Därför blev jag så himla glad när jag hittade den här superfina picknick-korgen med rejäla utrymmen för både mat och dryck, för endast 90 riksdaler. Den ska användas flitigt i vår och sommar när vi efterlever mitt lilla löfte om att käka ute -som i naturen – mer. 

Utöver korgen så hittade jag en läckert blåvitt tapas-ish-fat, två fina gamla naturböcker till mina pysselprojekt, och lite annat smått och gott. Så typiskt att köpa bland det otympligaste man kan bära med sig redan i början av utflykten, jaja.

P1030619-1.jpg

Vi hade riktig tur med vädret, det var många minusgrader men solen sken för fullt och luften var krispig och klar att andas.

P1030623-1.jpg

Vi lunchade på ett asiatiskt bufféställe och jag blev överlycklig när det visade sig att de hade sushi. Mycket gott.

P1030624-1.jpg

Och dessutom fina lokaler som triggade min slumrade slottsfru-längtan.

P1030625-1.jpg

Parkeringsplats för det lokala Fyrhjulsdrift-gänget, Olden Golden Edition.

P1030628-1.jpg

Sedan gick vi vidare och kollade runt i alla fina små inredningsbutiker, något som Örebro är riktigt bra på. Jag spanade in stora drömfångare och var tvungen att ta en närmare titt på hur de är gjorda, nu när jag själv sitter och trixar med dem.

P1030632-1.jpg

Mycket fina grejer här inne.

P1030633-1.jpg

På Indiska kärade jag ner mig helt i denna underbara citruspress i blåvitt porslin – jag ska se om den finns och köpa online, känner ett trängande behov av att vara innehavare av denna och lovar att min citruskonsumtion kommer öka med ca 180%. 

P1030635-1.jpg

P1030636-1.jpg

Hittade en Panduro-butik där jag köpte lite mer pysselgrejer, och en annan lokal prylaffär där jag trodde att jag gjorde världens kap som senare visade sig vara allt annat än det. Men aja, jag fick iallafall den stora broderibågen jag tidigare dragit mig för och köpa.

P1030638-1.jpg

Här har vi Gamla Stan.

P1030640-1.jpg

P1030641-1.jpg

Vår-feeling med ris och videung.

P1030643-1.jpg

Men här tycks de dröja kvar vid julen – eller vara extremt tidiga.

P1030647-1.jpg

Ååh vad jag längtar efter att ha ett eget litet växthus, burspråk eller veranda där man kan inreda med groteskt mycket växter och vackra trästolar med fluffiga kuddar – till helgen ska vi på inte mindre än tre visningar, hoppashoppas.

P1030648-1.jpg

Gick förbi det här konstverket och det tog orimligt lång tid för mig och fatta att dessa duvor inte var riktiga – “jösses vad lugna och stilla de är” säger jag till pappa. “Ja, speciellt den som brer ut vingarna och ska flyga iväg“.

P1030650-1.jpg

P1030653-1.jpg

Mer vacker fjäderfäkonst.

P1030655-1.jpg

När skymningen nalkades var det dags att återvända hemåt efter en sista blick på slottet.

P1030657-1.jpg

Lastad med pysselgrejer och picknick-korg och drömmar om både vackert återbruk och sköna filtfrukostar i skogsdungar – och nöjd och glad efter en dag med pappa. Tack för det!

Nu blir det dagens andra kopp kaffe och stålsätta sig inför morgonpromenaden – alla tre hundar är hemma, Kelly vände ut och in på maginnehållet halva natten och förstår inte alls varför vi nekar henne föda idag utan glider ängsligt omkring som en osalig ande, mina två är höga och hyper på nyponpulver och nu börjar det snöa kraftigt ute. Hallelujah.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *