Påsk

Snabbt fredagshej och litet äggpyssel

Freeedaaag! Och en helg som är som ett oskrivet blad, inget planerat och massor av tid. Jag hoppas jag har energi nog att pyssla en del i helgen, samt kolla många avsnitt av Mandelmanns trädgårdar som JAG av alla personer är typ sist på och se – det roliga är att jag fått med mig Marcus också, han tycker programmet är jättemysigt så vi ligger i soffan och dricker vin och kollar på slemmiga, nyfödda lammungar och en Marie Mandelmann som har handen halvvägs upp i tackan <3

Och i morse fick jag allt äta opp det jag skrev om våren igår, för när jag stapplade upp fortfarande halvsovandes och tittade ut genom fönstret, ja se på på fan om det inte var snö igen som singlade ner. Suck. Sen flyttade jag bilen och gick morgonrunda med hundarna och då blåste det halv storm. Nu skiner solen. Är det april eller vad?

Jag har lite mail och ta itu med efter förmiddagsrasten och sen ska vi lämna tillbaka Opeln vi haft i veckan samt fredagsfika innan helgen startar foh realz. Har så otroligt mycket bilder på mitt påskpysslande så får liksom portionera ut det lite så det inte blir pyssel overload – här är iallafall ett lite lagom trevligt och roligt påskäggspyssel som jag tyckte var rätt finurligt om jag får säga det själv. 

_DSC0320-1.jpg

Jag har ju gått loss på decoupage som en galning här hemma, ALLT har fått en bit servett på sig typ – så det var självklart att det skulle finnas dekorerade ägg med just decoupage. Gjorde hål i botten och sköljde ur dem noggrant.

_DSC0323-1.jpg

_DSC0327-1.jpg

Där jag sedan stoppade in lagom stora, hårda karameller och godisägg av olika slag.

_DSC0330-1.jpg

Rensade alla burkar från det sista av Grännakaramellerna.

_DSC0331-1.jpg

Och sedan satte jag på som ett litet lock över hålet och förseglade och vips! Så har du ett fyllt litet påskägg. Man får bara tänka på att inte fylla med godis ända upp till kanten, så det kan råka komma lim på det när man försiktigt penslar på det runt öppningen och sen lägger på servettbiten. Efter det har torkat till sig penslade jag servettkanterna så de låg jämnt mot skalet. 

_DSC0326-1.jpg

Ta-daaa! Enkelt och effektfullt.

_DSC0325-1.jpg

Hoppas ni får en go fredag nu peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *