Påsk

Långfredagen, munkar och påskpyssel

Go påsk på er allesammans! Vi ska ge oss ut på påskbuffé om några timmar här, men just nu njuter vi av ett renskrubbat hem och lugnet som fortfarande vilar i lägenheten – innan Eva och Peter kommer och alla hundar går bananas. 

Vi har hittills haft en mycket lugn och skön påskhelg – vi var bjudna till fest i fredags men jag fick göra valet att tacka nej till sist och stanna hemma. Jag har varit helt slut hela veckan i princip, och kände av signalerna. Tråkigt eftersom jag gärna hade velat gå, men sånt här får jag acceptera nu och lyssna på kroppen och knoppen. 

Jag bakade lite kakor och pysslade med helgens påskpresenter istället. Tog det lugnt och tränade aktivt på att inte göra allt på en gång, eftersom vi trots allt hade hela lördagen oplanerad med. 

Innan Marcus drog iväg så fikade vi på långfredagsgott – hittade lemon curd munkar på Ica Maxi, de var en stor hit!

_DSC0284-1.jpg

_DSC0285-1.jpg

Älskar lemon curd, lätt topp tre i favoritfyllningar i precis allt och speciellt nu när våren är i annalkande och man vill ha det där friska, fräscha.

Sen kan vi ju bortse från att det friska och fräscha är inbäddat i friterad deg just den här gången…

_DSC0287-1.jpg

Jag fixade bland annat med de här – burkar jag sparat och några påskiga porslinsfigurer jag hittat för några kronor på loppis. Med limpistolen fick de permanenta sittplatser.

_DSC0278-1.jpg

Förvisso väldigt söta som de är, men inte så stilrena. 

_DSC0279-1.jpg

Efter en dusch med guldsprayen ser de istället ut såhär! Vaktandes små minivarianter av sega daimkakor. De fick sedan hoppa i varsin korg tillsammans med lite annat pyssel som jag visar lite senare.

_DSC0289-1.jpg

Nu ska jag dricka upp kaffet och göra något åt min trötta söndagslook och piffa till något mer påskbuffépassande. Något med resår iallafall. 

Ha en fortsatt go påskdag vänner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *