Påsk

Påskkorgar, pizza och pyssel

God lördag alla vänner! Underbart väder idag, där jag både kunde ta på mig vårjacka och skippa Fidans täcke – vi var nog båda lika nöjda över denna kombo. Dessutom hittade jag blåsippor överallt i Staffanstorp – att man blir lika barnsligt glad över dessa små färgklickar varje år i det bleka gräset.

Kom upp sent idag för en gångs skull, så dagen har varit ganska slö efter morgonpromenaden. Jag har dock hunnit fixa ihop en hel del diy-grejer, fått en blixtvisit av Malin och röjt lite i köket. Det skulle behöva storstädas, men vafan – vi är i lite av ett stadie nu där vi helt enkelt inte orkar bry oss lika mycket om städning. Vi ska ju ändå härifrån snart! Dessutom har vi valt att lägga några slantar på både flyttstäd och flytthjälp. Har gjort båda så många ggr i mitt liv nu att jag gladeligen pungar ut många riksdaler för att slippa. Så då är vi lite #yolo över alla dammtussar som har ravepartyn i varenda hörn just nu. 

Om en stund ska vi gå promenad igen och köpa pizza på vägen hem – har varit taggad ända sen jag vaknade imorse på och käka pizza, haha! 

Jag tänkte bara bombardera er först lite med pics på påskkorgarna jag fixade i ordning, och dess innehåll. Mycket glad att jag orkade påta ihop inte mindre än tre av dessa. I mitt huvud hade jag gärna gjort dubbelt så många som jag dessutom velat skeppa till dem som inte befann sig i Motala i påsk, men jag får inse att det är lite över the top. Nästa år kanske, då jag har egen pyssellägenhet och allt och slipper snubbla över triljarder grejer. 

Såhär bidde de iallafall – ni kanske kan få lite egen inspiration till påskpresenter också?

_DSC0332-1.jpg

De här presentpåsarna beställde jag hem förra året från Wish, i ett obetänksamt ögonblick – vi vet ju säkert alla att det inte är direkt snällt mot miljön och handla därifrån, det rimmar lite illa med mitt annars så flitiga miljötänk så jag har slutat beställa från Asien om jag nu inte hittar saker jag verkligen, VERKLIGEN vill ha och som inte finns i Sverige. Men satan vad svårt det är emellanåt alltså… speciellt när de säljer prick alla de kakgrejer jag vill ha för en spottstyver även med massa frakt inräknat. 

_DSC0334-1.jpg

De här kaninpåsarna fylldes iallafall med en annan sorts kakor – en otroligt spröd liten kaka, gjord på solrosfrösmör. Jag ska försöka komma ihåg  och posta receptet, gillade dem skarpt. 

_DSC0348-1.jpg

Sen hade jag även de här, som är en annan variant av de kakpraliner jag experimenterat med. Dessa är gjorda med särskilda formar där jag fått fylla i det vita först med en liten sprits. Just de här kakorna är gjorda på så kallad non-tempchoklad, liknande blockchoklad. Också ett experiment från min sida, men de smakade ganska intetsägande tyvärr så kommer nog inte använda den fejkchokladen igen. Men de är fyllda med goda Oreo-och-Ballerinakakor, så DET är gott iallafall!

_DSC0351-1.jpg

_DSC0353-1.jpg

Sen åkte fjäderlådorna fram eftersom jag fick feeling och ville göra mini-påskris också med det som fanns hemma. Plockar du lite blåbärsris, björkris och en och annan grangren så har du både en rustikt snygg bukett till bordet OCH perfekta sno-ihop-snabbt-dekorationen till det mesta. 

Fjädrarna är alla köpta av privata säljare som plockat dem från sina naturligt ruggande fjäderfän. 

_DSC0356-1.jpg

Bind ihop lite grönt och risigt med några fjädrar och limma dit ett litet godisägg – ta-daaa!

_DSC0345-1.jpg

Och apropå grönt, så tänkte jag även ge bort nåt lite mer beständigt än enbart godis och sockerbomber – Plantagen sålde fina doftpelargon-sticklingar, en favvo hos mig, så det var klart att alla tre korgarna skulle få varsin sån. Och min stadigt växande burksamling blev tre alster mindre, något jag är säker på att Marcus är lättad över.

_DSC0347-1.jpg

Sådärja!

_DSC0358-1.jpg

Och här har vi alla godisägg, torkade och klara.

_DSC0359-1.jpg

_DSC0368-1.jpg

_DSC0371-1.jpg

_DSC0360-1.jpg

Haha, jag tänkte skriva “se vad lätt det är att med enkla medel göra fina presenter snabbt” men jag inser att det här ändå tar lite tid och planering och framförallt tålamod med pillgöra. Jag gör alltid det misstaget att jag skissar upp något i huvudet och tror att det ska ta ungefär en tredjedel av den tid det faktiskt tar. Men med lite planering och bra förberedelser så går det fint! Försöker träna på det nu istället för och göra allt sista dagen.

_DSC0381-1.jpg

Och såhär blev de sen då, påskkorgarna.

_DSC0372-1.jpg

_DSC0373-1.jpg

Alla korgar är fyndade på loppis, jag älskar att ha korgar hemma – det är så smidigt att fylla upp dem med fina grejer eller göra någon dekoration av dem. Korgen till höger här uppe var dessutom ljuslila från början, men fick sig en omgång med vit sprayfärg. 

_DSC0374-1.jpg

Den här med olika träfärger var fin som den var, så den fick behålla sin ursprungliga glans. 

_DSC0377-1.jpg

_DSC0385-1.jpg

_DSC0386-1.jpg

Mycket nöjd med resultatet faktiskt – också något jag behöver träna aktivt på, hehe. 

Nu vankas det promenad i sju plusgrader – SJU! Rena midsommar ju! Och sen – pizzaaaaaaaa!

Ha en awesome lördagkväll peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *