Utflykter

Gräsänkehelg!

Då har jag vinkat av Marcus som drog till Linkan imorse för och hämta upp diverse kompisar och påbörja äventyret till sin pappas sommarstuga över helgen. Kelly hängde med. Jag sitter här och dricker kaffe och njuter av tystnaden, och planerar dagen. 

Jag ska inte sticka under stol med att det är helt underbart att vara själv här i huset. Visst älskar jag min Marcus, men jag älskar min egen ensamhet med och nu var det väldigt länge sen vi fick hänga. Jag går och skrotar och sköter mitt, pratar högt med mig själv och hundarna (vilket jag visserligen gör ihop med folk anyway nowadays…suck…) och insuper känslan av luft och rymd som kommer av att inte behöva ta hänsyn till någon annan än sig själv. Jag ska ta ett rejält tag i min lägenhet i helgen och få den klar för bakverksamhet, något som skjutits upp till förmån för utflykter och lata soldagar på filten. Och dra in till Motala en sväng och bocka av lite saker på to-do-listan. Men annars bara känna efter flera ggr om dagen vad jag skulle vilja göra allra mest här hemma, och bara göra det. 

P1050453-1.jpg

Innan jag drar på förmiddagspromenad, så tänkte jag visa lite från häromdagen då vi var chaufförer åt mamma och Lasse som skulle på partaj i Hammar. 

P1050455-1.jpg

Så sällan vi får tillfälle att återgälda alla tjänster de gör oss hela tiden, känns det som, så hoppade direkt på chansen att kunna erbjuda skjuts. Och dessutom förena det med en liten date för mig och M i ett soldränkt Askersund. 

P1050456-1.jpg

Vi droppade av festprissarna i Hammar och styrde kosan hit, till värdshuset där vi satte oss precis där på balkongen och beställde in lite mat. 

P1050458-1.jpg

P1050459-1.jpg

Här odlades massa sallad och kryddor direkt utanför och jag blev så sugen på och bygga ännu mer odlingslådor.

P1050461-1.jpg

Marcus lyckades ta en bild av mig just precis när det kom en mås och störtdök!

P1050469-1.jpg

Och en stund senare när en kaja slog sig ner och synade borden – älskar hur engagerade alla är i mitt eget fågelengagemang, haha! Och hur vi båda ser oerhört kontemplerande ut här. 

P1050475-1.jpg

Snyggo <3

P1050477-1.jpg

Han får två bilder med, eftersom jag fick det i min fagra stråhatt med fåglar och allt. 

P1050481-1.jpg

Käkade svindyr men ack så god röding och färskpotatis. 

P1050482-1.jpg

Sedan gick vi en promenad runt stan. Så himla märkligt att gå här utan hundratals veteranbilar överallt. Här brukar det vara fullt av dem. 

P1050483-1.jpg

Hittade en brygga ut till ön. 

P1050484-1.jpg

P1050486-1.jpg

Spankulerade över och spanade in båtar och pekade ut vilka vi skulle vilja ha. Jag gillar retro och trä (vilken överraskning) och Marcus de stilrena, vita. Kan bli intressant detta om vi någonsin skulle börja titta på egen båt.

P1050487-1.jpg

P1050488-1.jpg

Sen gick vi tillbaka och beställde lyxig glass till efterrätt. 

P1050490-1.jpg

Kolla liksom vilka rejält tilltagna kulor (höhö)! 

Dansk nougat, citron med ingefära och chili, och nåt tredje chokladigt som jag inte riktigt kommer ihåg. Men gott var det! 

P1050491-1.jpg

Mer fåglar! Spanade in en smart kaja som gick och inspekterade bilarnas grillar efter influgna och krossade insekter. Himla fyndigt. Ser ni den?

P1050493-1.jpg

P1050493-1.jpg

Var bara Volvosarnas grill som dög för dinering, de andra var för små. 

P1050495-1.jpg

Undertecknad igen i ordentligt semesterstass. 

P1050498-1.jpg

Grimaserades mot båtar och prunkande petunior.

P1050502-1.jpg

P1050503-1.jpg

Sen styrde vi kosan hem till Motala, där vi hade lämnat hundarna i huset och kombinerade promenad med ett nästan folktomt Ica Maxi. Ännu en fördel med fotbollsfebern som drabbat landet. Sen ringde mamma och berättade att de kunde få annan skjuts hem, så då drog vi tillbaka till vårt lilla hus och tog kväller. 

Nu – Omberg och myggmedel. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *