Daily

Bråda sommardagar

God måndag gott folk! Är ni trötta på kommentarer om vädret ännu? Fuck that, här kommer ännu en – herreJÖSSES vad varmt det är!

Igår kom klass 1 varningen för Östergötland, vilket innebär att vi alltså kommer ha temperaturer som överstiger 30 grader och/eller ligger strax under i 3-4 dagar i rad. Det är helt sinnes för och vara Sverige. Och svårt att ens göra något. Denna helg har jag dessutom börjat baka inför att skicka testpaket den här veckan, och det är nästan outhärdligt att stå inne i lägenheten efter klockan nio på morgonen. Jag behöver liksom inte ens ha på en ugn för att bakverken ska bli gräddade. Inklusive mig. 

Jag verkar ha haft tur med mina odlingar att de flesta ändå kan lagra en del vatten i pallkragarna till följd av skugga, fiberduk och täckodling. Basilikan hade jag dock glömt så den gick hädan, och det var nära att alla superbilliga perenner jag fyndade på Adolfsnäs handelsträdgård i fredags gick samma öde till mötes. Jag har i princip sen vi flyttade in tjatat om att spara så mycket vatten som möjligt, från uppsamlingskärl i diskhon till hink i duschen.  Det blir kladdigt emellanåt, men vågar absolut inte utgå ifrån att vår brunn klarar av att vattna både oss och växter, det vore oerhört dumdristigt – särskilt efter att vi träffat och pratat med en granne som frågade hur det gick med just brunnen nu, eftersom “den har ju behövt bli påfylld ett par gånger“. Jahapp. 

Men mest tänker jag också på alla stackars bönder runtom som inte får tillräckligt skörd för djurens foderhållning och tvingas till nödslakt eller skänka bort sina djur. Nu mer än någonsin (det är det dock ALLTID) är det viktigt att köpa enbart svenskt kött, och höra av sig till kommun och länsstyrelse om man har en bit mark som kan användas som bete eller foder. Vi har en gräsplätt här utanför som tillhör grannen, men vet inte om han tänkt sig göra något med den. 

Surrealistiskt är det med denna värme och situation i Sverige… och en tankeställare.

P1050452-1.jpg

Ligger ju som sagt fortfarande efter med blogginlägg men ska fokusera på att baka klart min första testomgång, helst utan att smälta bort. Hade tänkt försöka ta ett par produktbilder också, men får se om en mäktar med det, blir så slö och matt. 

Här kommer iallafall lite snabba random pics från dagarna som gått. 

Ovan bild visar för en supergod kardemummabulle jag köpte under min och Malins loppisrunda, från ett litet kombinerat café/loppis, och min rabarber/fläder-saft som blev cider av rent olyckshändelse. Men då ÄNNU godare. 

P1050504-1.jpg

Har faktiskt lyckats upprätthålla en viss rutin i träningen ihop med Malin nu de senaste två veckorna, och med det kommer automatiskt en vilja att äta bättre. Speciellt nu när jag har börjat kunna skörda egna grönsaker och sallad.

P1050624-1.jpg

Fast ibland får det ju bli lite sommargott under de mer än ljumma kvällarna. 

P1050627-1.jpg

Och fler som tar till vara på naturens utsmyckningar. 

P1050629-1.jpg

Gossiga spretiga kattfossingar <3

P1050631-1.jpg

Och beräknande uppblåsta flamingos. Visste ni förresten att flamingos är en gammal symbol för swingers? Genom att sätta upp en flamingo-någonting i trädgården signalerade man till andra swingers att här fanns det villiga kandidater. att rajtantajta med. Så kul nu när var och varannan svensk har en u jätteflamingo i poolen. 

Nu ska jag jobba lite till, ta en promenad med hundarna innan värmen slår över från 16 till 26 grader, och sen in i smältugnen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *