Daily

Hönshus, skörd och sådd, samt Rädda Barnen

Hej på er vänner – phu jag är HELT slut här. Förra veckan var jobbvecka, med dålig sömn de första dagarna så hade det riktigt segt. I lördags sov jag nästan hela dagen, på söndagen hämtade jag Niklas kvart över åtta på morgonen och så byggde vi på hönshuset till typ fem. “Blir det där jäkla hönshuset aldrig klart!?” tänker ni, hehe, men vi är väldigt noggranna, allt isoleras, panelen måste anpassas, mycket smådetaljer som tar tid och så kan ju Niklas bara helger nu. Nästa helg är det dock bara fönstret, sätta dit luckorna, och resterande lister kvar. Sen är det klart! Om jag hinner måla det tills dess vill säga… började ju måla igår, upptäckte efter en stund att färgen började flagna och släppa, svär ett par gånger och målar över, samma visa igen… och läser ordentligt på tiolitersburken med slamfärg; fungerar endast på obehandlat eller tidigare slamfärgat trä.

Och vi har satt på grundmålad panel.

FML.

Såatteeee… jag trodde liksom att slamfärg funkade på i princip allt, men tydligen har jag hittat en av de få som INTE gör det. Så måste hitta en annan röd färg, måla hela skiten helst två ggr innan lördag, och det ska regna hela veckan nu.

FML igen.

Men men, håll tummarna för att det blir uppehåll iallafall någon dag.

_DSC0263.jpg

Och igår skulle jag gå upp tidigt men kroppen tyckte annorlunda och sov igenom alarm och allt till klockan 11 – därefter var det bara bakning som stod på schemat. Inför en större beställning, REKO, och så idag – idag ska nämligen Rädda Barnen i Skänninge (!) komma hit på ett kombinerad utflykts/studiebesök. Representanten ringde mig i somras och meddelande att hon anordnade en dag med hemliga utflykter för medlemmarna, och frågade om de fick komma och ta kaffepaus hos mig. Hon köper det jag bjuder på till kaffet, och så får jag prata lite om min verksamhet. Tja, varför inte liksom?

Igår fick jag dock reda på att de är 21 pers i fem bilar, vete sjutton hur de alla ska få plats – om det dessutom regnar och de inte kan dricka kaffet ute i trädgården så ska alla in i bakstugan eller huset också. Ja jösses.

_DSC0266.jpg

I övrigt då – ledig en vecka nu, har fått skörda en hel del av det jag sått. Potatis och zucchini har vi en hel hög nu, och mina sensommarsådda grejer börjar kika upp med – pak choi, tatsoi, rödbetsblad och ruccola. Grönkål, majrova, kålrabbi och morötter. Palsternackan kikar också fram.

_DSC0269.jpg

Allt småbladigt kan man använda i världens bästa mat – quesadillas! Perfekt och ha i vad som finns till hands, strö på rikligt med ost, vik och stek, ät som de är med ännu mer sallad och en go dipp.

_DSC0272.jpg

Jag fick en hel del blommor i trädgården till slut med, köpte ju de här rosenskärorna på utförsäljning hos en trädgårdshandlare och jäklar vad de blommat nu. Hej hej humlan!

_DSC0273.jpg

Och här hade jag lagt in bilder av hönshuset för flera veckor sen (gör oftast förberedda inlägg med bara bilder och skriver sen) så det är betydligt mer hus än såhär nu.

_DSC0275.jpg

Kelly uppskattade absolut platsen under huset – får kanske bygga ett eget litet skuggbord till henne sen.

_DSC0280.jpg

_DSC0281.jpg

Så glad för det här hönshuset! Förutom det där med slamfärgen då, suck. Pinnen här ovan är flyttad förresten, så den inte sitter så nära väggen längre. De måste ju ha rum att kunna vända på sina fluffiga bakar, de små fjäderfäna.

Nu måste jag ut och skära upp marknadsnougat – har smaksatt den med punsch dagen till ära, det ska de väl gilla hoppas jag. Duscha och göra mig själv presentabel. Wish me luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *