Livet

Mål för 2019?

Ugh, jag är SÅ trött nu – på vädret, på blåsten, på halka, avsaknaden av snö, mörkret, pendla, att det ALLTID ska bli så stökigt när jag bakar… ambivalensen över och ha företag, å ena sidan vilja att folk köper massor, å andra sidan vilja att affärerna ska vänta ett litet tag till, tills…

Förra veckan höll jag på och testade nytt sortiment , och nu i helgen har det bakats tårta och skapats praliner. Igår hade jag en riktigt blast-from-the-past-kväll med inte mindre än två gamla bekantskaper som jag inte sett på år och dar, som köpte bakverk av mig. Ikväll vankas skräckfilmskväll och imorgon ska jag baka en hejedundrande god brownie till jobbfikat. Det rör sig framåt här, men ändå sååå seeegt. Samtidigt som jag vill att det inte ska gå FÖR fort. Ja ni hör ju, hur jobbigt det är och vara mig…

Det kommer lite förändringar framöver som jag inte riktigt kan ta upp nu, men snart så – kan säga så mycket som att det kommer innebära mycket mera dagsljus iallafall, hehe. Hade tänkt och göra det här till ett stort inlägg om alla mina mål inför 2019, men nu när jag tänker efter så har jag faktiskt inte så många. Inte mål iallafall, snarare riktlinjer..?

Nåja, lite riktlinjer då:

P1040550-1.jpg

Livskvalité – redan på gång att förbättras, I hope. Jag måste bli bättre på att sluta göra saker av fel anledningar, så som att jag “borde” och “ska” och “det är så man förväntas göra”. För om jag gör allt det och det inte känns bra, gör mig deppig eller trött eller whatever – vad är då meningen? Vem pleasar jag? Vad får jag ut av det, egentligen? Jag är den förste att predika om vikten att skita i normer och jaga materiell lycka, men är faktiskt apdålig på att leva som jag lär. Skärpning!

P1040696-1.jpg

Minska mitt intag av kött ännu mer – jag äter redan mestadels vegetariskt, men har faktiskt börjat känna mer och mer att kött inte längre smakar. Bara vissa rätter, och bara ibland. Mår mycket bättre utan, det är klimatsmart och hållbart, billigare… massa win-win helt enkelt.

P1050375-1.jpg

Ge mig ut i världen med företaget – nåja, iallafall till typ Godegård och Askersund. Boka in mig på marknader, synas mer, stämma av vad som funkar och vad som inte funkar IRL. Jag var till och med så pepp att jag mailade Vegomässan i Stockholm om att få anmäla mig – kostar dock 5000 spänn för en meter bord. Yikes.

P1050794-1.jpg

Försöka ägna mig åt annat kreativt än bakning – tuff den där. För när jag har fritid och ska skapa något, så blir det ju såklart bakning. Tiden och orken räcker inte till för något annat just nu. Men framöver hoppas jag kunna återta mitt odlingsintresse och fixa ett par rejäla rabatter, och kanske göra fler drömfångare och DIY:s att pracka på nära och kära.

P1060575-1.jpg

Bli ännu bättre på och säga nej, och säga ifrån – också en grej jag gör nu, som även den kan förbättras. Säga nej till saker som inte funkar för mig pga ork, ingen tid, eller bara ingen lust – utan att känna att jag måste ursäkta mig. Ta bort stigman, och förhoppningsvis sprida det även till andra. Vi måste inte älska att göra allt som alla ber oss om, varje gång – det är OK att inte känna för det. Jag är inte elak för det.

Sorry för lite halv-luddigt inlägg men just nu känns det som att jag befinner mig mitt i en inandning och bara väntar på att få andas ut. Senare i veckan kan jag tala om varför. Värsta kryptiska bloggaren asså!

Håll till godo iallafall, köp praliner, ta hand om er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *