Företag

Mässan och fullt kör

Herrejösses alltså – idag har jag suttit och tagit samtal, och gett IT-support, för första gången på typ… tio-ish år? Shit vad jag är ringrostig. Eller ja, snacket sitter ju, och jag skriver nog mest detaljerade ärenden av alla – det är den tekniska biten som är lite trögstartad. Jag har ju faktiskt en rätt gedigen erfarenhet av felsökning i ryggen, det gäller bara att komma ihåg allt med. Och massor är ju såklart sjukt uppdaterat sen jag satt på IBM och mappade upp grejer till höger och vänster.

Imorgon ska jag hänga med jobbet på Kick-Off, och kommer hem sent lördag kväll. Jag velade en hel del om jag skulle orka med det här eller inte, men tänkte att det ju var en gyllene chans att få socialisera med alla dem jag kommer ha kontakt med – innan jag försvinner och blir en sån där skum nattperson liksom.

Så tänkte jag skulle slänga in det här inlägget om mässan, packa, och sen ska jag faktiskt sova hos mamma och Lasse eftersom jag tar tåget från Motala in till Linköping imorron bitti. Marcus är i Stockholm och svirar runt, så ingen personlig chaufför denna helg minsann.

Men ja, mässan då som sagt.

P1070526-1.jpg

Vi var tre stycken som skulle stå i Nyföretagarcentrums monter – två fick jag till mig via mail, men det tillkom visst en tredje. Det innebar att vi bara hade typ 60 cm var att ha våra grejer på. Lite mer space känns det faktiskt som att de hade kunnat erbjuda oss, för det innebar en hel del krångel. Jag stod bredvid Erica från Partyland, hon sålde ballonger och festgrejer – det var vääääldigt många som trodde att vi var ett och samma företag, och frågade henne om mina bakverk hela tiden. När jag några timmar senare tog mig plats för min A4-skylt (tredje företagaren till höger om bilden var inte på plats under lördagen) vart det lite bättre, men fortfarande missförstånd.

P1070529-1.jpg

Och jag hade ju såklart gjort alldeles för mycket grejer för de här små centimeterna, hehe. Men jag fick åtminstone plats med det mest väsentliga. Få visa lite vad jag kan göra, både skräddarsydda grejer och pralinerna, tryfflar etc, samt karamellpopcornen. Dem bjöd jag på, och jäklar vad vi fick dela ut popcorn – jag säger vi, för stackars Erica fick hoppa in här och hjälpa till att hälla upp popcornen när folk flockades och ställde frågor. Jättetacksamt för hennes hjälp och vi kom jättebra överens, så inget ont blod där – men himla tråkigt för henne att det vart så mycket fokus på mitt, i det att folk trodde jag/vi hade rubbet.

P1070528-1.jpg

Jag fick mycket komplimanger av folk, och framförallt barnen gillade cakepop-glassarna skarpt. I början var det skitsvårt att hitta vilken approach jag skulle ta – jag avskyr ju själv när folk ska pracka på mig broschyrer och grejer. Men efter ett tag släppte det och jag fick faktiskt in en rätt bra schvung som gick typ: 1. Bjud på popcorn. 2. Informera och >insert random skämt om hur livsfarliga de är och äta< 3. Ge dem en folder och informera om att de kan köpa popcorn och allt annat gott därigenom. 4. Släng över Gullefjunkoden också och LELELELE!

Foldrarna gjord jag ju själv i söndags och blev hiskeligt nöjd med faktiskt. Hoppas inte majoriteten av dem hamnade i papperskorgen nu bara. Det är ju det tråkiga med och vara nyföretagare utan större kapital – det är mycket pengar som liksom bara flög iväg genom de där broschyrerna som folk kanske kastade vid första bästa papperskorg.

P1070531-1.jpg

Här stod jag sen då mellan 08:30 – 15:00. Fick några askar med mozartkulor och praliner sålda, nästan alla broschyrer utlämnade. Träffade en del bra folk som gav tips och feedback, jag har en tjomme jag ska ringa som gav mig ett litet erbjudande, jag blev haffad av Motala REKO som gärna ville jag skulle sälja där (och jag som hela tiden trodde att jag behöver vara med i en viss grupp, visade sig att det inte alls behövdes, tjoho!) och förhoppningsvis kommer några stycken ihåg mig när det vankas kalas eller behövs godsaker.

Men annars vet jag inte om jag fick ut så mycket av det, ärligt talat. Första två timmarna var det nästan bara pensionärer som var där för freebies – de svarade inte ens på hälsningar utan tog bara det som fanns. I år var första gången man fick sälja saker, men de flesta trodde ju allt var gratis ändå och gick därifrån när de blev upplysta om att det fanns en kostnad. Jag ser att det varit en liten ökning av besök på hemsidan, men utöver det har det varit kolugnt. Kan ju i och för sig vara för att hemsidan fortfarande inte har så jättemycket saker än, men ändå.

Jag var ju också helt slut sen, och totaldäckade hemma och sov typ hela söndagen.

En bra erfarenhet dock, och jag vet redan vad jag skulle göra annorlunda om det blir en till mässa. Det kommer ju en i Expo Vadstena i maj. Jag har inte bestämt om jag ska vara med där ännu, men om jag ska det så känner jag mig definitivt mer stadig i min roll som utställare nu.

Nu – packning, sen raka spåret in till Motala igen och sängen direkt, typ.

Ha en go kväll och helg folket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *