Livet

Hästar och höftvärk

Igår var en riktigt produktiv dag – vi var iväg och hämtade förrådet vi beställt i byggsats, gick två långpromenader, Marcus sågade ved, jag köpte fler reglar och isolering till hönshuset, band upp tomatplantorna (som är riktigt stora nu, ska visa sen), vattnade och rensade ogräs, och röjde mitt odlingsbord. Och dödade varje tvestjärt jag kunde se – med såpavatten! Har googlat massor efter tips för och bli av med dem, och köpt ett svindyrt medel jag bara får använda i halva trädgården eftersom det inte får vara i närheten av avlopp… och så i ett raseriutbrott så hämtade jag såpasprayen jag har till bladlössen och gick loss – och det funkade! Har inte det minsta samvetskval över detta, de har käkat upp hälften av alla odlingar, en dyr klematis och en dahlia för mig, så det är krig.

P1070884-1.jpg

Nackdelen med all denna aktivitet är att min högra höft börjar ge sig till känna igen. Eftersom jag har skolios, och per default lutar åt höger, så har jag alltid en viss överbelastning där och nu när jag börjar bli äldre – ehem – så märks det av mer och mer. Det har börjat värka rätt bra framförallt i höft och bäcken, men också högra delen av ryggen. Nu känns det som någon form av låsning, och det strålar ner i foten till och med. Jäkla skit. Vågar man hoppas på att kiropraktorn har öppet ett tag till under sommaren? Sen får jag bita i det sura äpplet och skaffa mig någon regelbunden träning för de här musklerna. Simning kanske.

P1070890-1.jpg

Just nu pustar jag ut efter en mastodontdammsugning i hela huset, och funderar på om det är värt att gå ut och så en andra omgång i pallkragarna. Nu när jag är beväpnad med min nya bästa vän såpavattnet. Men då måste jag å andra sidan stå och vakta dem när det börjar skymma. Och det är också dags för två extra nattpass nu. Sen åker vi iväg hela helgen och måndagen. Så nä… jag får väl klara mig utan majrova och palsternacka ett tag till.

P1070907-1.jpg

De här bilderna är förresten ifrån, jag tror det var dagen efter Idun somnade in, eller om det var två dagar efter. Jag följde med Malin och gosade med mjuka mular, och pysslade om sommardammig hästpäls i solnedgång. Skönt och ha något annat och tänka på.

P1070915-1.jpg

P1070917-1.jpg

Diskussioner har för övrigt förts om en till vovve här hemma. Vi kommer definitivt skaffa en staffe till. Hade jag fått bestämma hade vi skaffat en igår. Men jag inser också att det förmodligen har och göra med att jag vill döva tomheten och smärtan så fort som möjligt. Bättre och vara förnuftig och låta det gå ett litet tag till, och pussla in det i livet bättre. Dessutom går en renrasig staffe på mellan 15-18.000 idag. Det kommer ta ett tag och spara ihop till det eftersom vi har husgrejer som får gå först nu. I det här avseendet är jag väldigt lik pappa – saker vi verkligen vill ha eller göra, det ska ske NU! Och om inte, så måste vi ha något bestämt som vi kan se fram emot.

P1070919-1.jpg

P1070924-1.jpg

P1070928-1.jpg

Nåja, jag ser iallafall fram emot att åka iväg i helgen. Byta miljö lite. Och att ta semester från företaget med, bästa beslutet. Det har varit så skönt att kunna koncentrera sig på andra grejer utan att ha i bakhuvudet att fixa beställningar senare också. Och kunna ta dagar då jag inte gör mycket mer än promenera, och ligga på en filt och spela Farmville. Försöka få in lite vardagslyx. Igår drack vi bubbel till varmkorven exempelvis, hehe.

Hoppas ni har en go sommar ni med där ute so far.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *