Livet

Etapp 3 av semesteråkandet, äntligen!

Phu, vilken vecka jag har haft! Ensam hemma från onsdag till söndag, byggt massor på hönshuset, skördat och röjt i trädgården, bakat flera kilo kakdeg typ, nykter förfest i Linköping och sen hem och däcka på soffan… men det får komma i nästa inlägg, haha jag har hur många inlägg som helst som köar nu. Jädrans tur att jag inte är professionell influencer alltså, hade ju blitt lynchad sen länge på någon random bloggbevakningssida.

Tredje och sista etappen från vår lilla genomresa i juli var det ju nu. Hemma hos Eva och Peter.

P1070982-1.jpg

Vi började med en rejäl promenad efter att ha suttit still så länge i bilen. Solen sken, inte ett moln på himlen, och vackra vyer överallt.

P1070983-1.jpg

P1070986-1.jpg

När vi kom tillbaka vankades det grillat till middag, och en rejält kletig efterrätt i form av grillade jättestora Ahlgrens bilar som vi hade mycket roligt åt. Och lite ost och vin såklart.

P1070988-1.jpg

Dagen därpå var det lite fri lek, och jag var loppissugen – både Eva och Peter hakade på och vi gav oss ut bland oerhört spridda skurar, ivrigt spanades efter loppisskyltar. Det är så kul hur de båda har förmågan att verkligen gå upp i det vi gör med sådan entusiasm och allmänt livsnjut. Man kan ropa “där är en skylt!” och Peter vänder direkt.

P1070989-1.jpg

Det här var bästa sortens loppis, en liten lada ute i ingenstans full med prylar och en Swish-lapp där man fick betala själv. Här fyndade jag gamla fina skärbrädor och en skördekorg, och såg ut som en fashionabel version av Quasimodo när jag sprang runt hukandes med poncholuva över halva ansiktet.

P1070991-1.jpg

Vi hittade dessvärre inga mer loppis längs vägen men fortsatte istället till Uppsala (!) och tog en lunchpaus inne på saluhallen. Åt riktigt god halloumivårrulle med massor råkost, och en briochebulle med mandelmassa, lyxigt värre.

P1070995-1.jpg

Spanade in saluhallens utbud och köpte lite godis och illaluktande ost till kvällen.

P1080001-1.jpg

Premiär för mig i Uppsala faktiskt!

P1080003-1.jpg

Mycket fin stad, det lilla jag såg i kurvorna vi tog för och åka vidare till nästa GPS-lokation.

P1080004-1.jpg

P1080007-1.jpg

Vilket var hit till Loppis-Poppis, där folk lämnar in sina grejer på varsin hylla och sen säljer affären åt dem. Fanns väldigt mycket krimskrams här dock, inget som direkt lockade men köpte en hög billiga t-shirts att ha ute i bakstugan.

P1080008-1.jpg

Men sen, en bit utanför staden på tillbakavägen -nu snackar vi!

Strömsbacka Återvinningsvaruhus. Man såg på antalet bilar att det här är en guldgruva där man bör hänga på låset om man bor i närheten.

P1080010-1.jpg

P1080011-1.jpg

Jag blev så tagen av alla prylar att jag inte tog några bilder inifrån, men det var verkligen proppat med prylar. Jag har ju försökt vara väldigt strikt med mina inköp denna sommar dock eftersom jag lägger allt extra jag har på hönshuset, så jag nöjde mig med lite böcker och större krukor.

P1080013-1.jpg

Och sen brände vi hemåt eftersom klockan började närma sig sen eftermiddag, mycket lyckad utflykt!

P1080017-1.jpg

Väl hemma skulle vi bli bortskämda med italiensk afton, så Eva och Marcus försvann in i köket, och jag satt i soffan med bubbel, bok och saluhallsgodiset och bara njöt.

P1080024-1.jpg

Förrätt med inte-så-italienska.-men-nästan!-kanapéer som var suveräna, och ostbollar.

_DSC0117-1.jpg

För att därefter följas av massor ost, charkuterier och annat smått och gott.

_DSC0119-1.jpg

Vi åt och åt, och bubblade, och pratade, och åt lite till.

_DSC0120-1.jpg

_DSC0128-1.jpg

Resten av kvällen spenderades i soffan där vi tittade på en salig blandning av Bohemian Rhapsody, Percy Tårar och diverse konserter, innan alla till sist stupade i säng. Sen sov vi länge dagen efter, åt långsam frukost, och tuffade sedan hem i sakta mak igen. Väldigt trötta, men väldigt nöjda efter en riktig superlånghelg med massa fina människor och bortskämda med deras goda mat, dryck och sällskap <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *