Utflykter

Våfflor, vovvar och vila

Äntligen lite ledighet och lugn och ro! Haha jag har varit ledig hela veckan från mitt ordinarie jobb, men har jobbar så himla mycket med annat så det känns som att min ledighet börjar först nu. Förra jobbveckan var så jäkla seg, dålig sömn, dålig feeling overall. Det enda jag längtade efter var att få åka ut till skogen med kaffe och massor av tid, och en stor svampkorg. Så mycket härliga svampbilder som fladdrade förbi i mina flöden, så mycket abstinens.

Måndag, DÅ ska jag ge mig ut tidigt och plocka!” tänkte jag om och om igen. Men så sov jag bort hela lördagen, byggde hönshus tidigt på söndagen och orkade prick ingenting mer på kvällen. Hade egentligen tänkt göra halva veckans bakjobb i helgen. Nu fick jag viga min kära svampmåndag åt det istället. Till och med ta in hjälp i form av min så duktiga mamma som kom och rullade mozartkulor, vägde och förpackade marknadsnougat och skötte allt tråkgöra såsom disk, så jag kunde rulla kakdegstryfflar istället. Tack för det! <3 Tisdagen kom ju Rädda Barnen (inte Röda Korset som jag skrev först) och både kvällen där samt hela onsdag vigdes åt att göra klart alla beställningar till Motala REKO. Jag lade ut en blandask som blev rätt populär. Sen, ja, köra in till REKO på kvällen. Och idag har jag varit på jobbet och fått lite extra utbildning. Och imorgon – FREDAG – då ska jag ÄNTLIGEN åka till skogen, haha! Och förhoppningsvis måla hönshuset, som jag egentligen skulle gjort ikväll men väderleksrapporten som lovade regn på förmiddagen och uppehåll kvällstid visade sig ha fel – det bidde tvärtom istället. Suck.

_DSC0193-1.jpg

Så ja, det har verkligen gått i ett. Nu jobbar jag i helgen med, sen har jag en till tvåveckorsperiod av ledighet. Om jag inte måste ta några extrapass då, eftersom vi blev av med en medarbetare i veckan. Just nu orkar jag verkligen inte det, men de passen är iallafall kortare än nattjobben. Vi får se.

Anyway, bilderna som ackompanjerar det här inlägget är från i somras då vi tog del av en premiär ute hos Adolfsnäs Handelsträdgård – nämligen våffelbuffé. Superbra grej!

_DSC0188-1.jpg

Det är alltid så härligt mycket djur här ute – personalen och ägarna har en hel del sinsemellan. Nu var det två små vavvor som spatserade runt och tiggde våffelsmulor.

_DSC0190-1.jpg

_DSC0194-1.jpg

Och lamorna Calle och Olle som alltid är här.

_DSC0195-1.jpg

Det var ruskigt varmt den här dagen, och nästan olidligt här inne i växthuset, fattar inte att personalen orkar stå här i flera timmar. Men vackert är det.

_DSC0196-1.jpg

Vi var de första kunderna och de första som invigde buffén, woop woop! Tog ett litet tag och få in bra snits på gräddningen. Men man fick ta hur mycket man ville så det var bara och öva på.

_DSC0200-1.jpg

Våffelsmulor..?

_DSC0202-1.jpg

De har även påfågeln Pierre som brukar spankulera runt här och tjattra, har aldrig lyckats få honom på bild dock. Vi hörde honom ha skrikfest med tuppen här till höger, hehe.

_DSC0204-1.jpg

Sådärja, nu tar det sig! Gyllenbruna våfflor med grädde, deras egna sylt och bär – mums! Vi åt väl en tre-fyra stycken var innan vi blev proppis, och tog en liten rundtur för och gå av oss den värsta dästheten.

_DSC0206-1.jpg

Då hittade vi Marcus favorit, nämligen Loke! Så mysig och kelsugen vovve, påminner väldigt mycket om Saga faktiskt.

_DSC0207-1.jpg

Mycket kli på baken blev det.

_DSC0209-1.jpg

Men sen måste han kila vidare – fanns ju fler kunder att ta hand om, och han tog sitt jobb som butiksvovve på största allvar.

_DSC0211-1.jpg

Redo att ta emot ännu fler våffelsugna gäster.

_DSC0212-1.jpg

Eller sa de adjö till de som redan varit? Stod Pierre och utförde regndans utanför? Vem vet. Jag vet iallafall att jag fick med mig två fina stockrosplantor hem, att jag varmt kan rekommendera ett besök här nästa år (de har nu stängt för säsongen) och att jag blev jäkligt sugen på våfflor igen nu. Dags för lite lyxigare helgfrukost nu tror jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *