Företag

Bland blandaskar och blader

Gomorron mina vänner, eller snarare go förmiddag – här har vi precis ätit våffelfrukost, och ska strax ut i blåsten och promenera. Det har blåst halv storm i 4-5 dagar nu och börjar bli riktigt tröttsamt. Jag vill ut och fixa i trädgården men det är svårt när allt som inte väger minst två kilo blåser bort som de lättaste löv.

Idag står pralinarbete på schemat. De börjar ta slut, och nästa vecka har jag REKO-utlämning i både Motala och Linköping, första gången för den sistnämnda och mina produkter har tagits väl emot. Det är såklart superkul, men innebär ju också en hel del arbete. Jag har precis pustat ut lite efter Mjölby/Mantorps REKO förra onsdagen, och nu är det dags igen för nästa. Samtidigt har det ramlat in förfrågningar om och vara med på höstmarknader, och efter ett samtal med Brenda från Min Söta Värld blev jag riktigt taggad på julmarknad i Gamla Stan i Linköping.

Jag har precis börjat få lite bättre struktur på arbetet – jag kan mina basprodukter nu, jag har börjat lägga tid på och förbereda, och ska preppa ännu mer. Jag börjar hitta min nisch, närma mig ursprungsvisionen jag hade om företaget. Men samtidigt börjar jag märka av det i måendet med. Det är en riktigt hårfin gräns mellan lagom och för mycket. Jag kan känna mig lite stressad över att jag måste överväga om jag kommer ha tid och ork att träffa vänner nästa vecka. Och så ska det ju inte vara. Mina lediga veckor var ju tänkt att kunna innehålla en mix av vila, företaget, umgänge och pyssla med vad jag känner för utan och känna den där stressen i bakgrunden. Men det gör jag nu, så måste sätta mig ner och försöka strukturera upp det här ännu mer. Börja fundera över om jag ska ta in hjälp från en vän eller förälder regelbundet kanske, för och underlätta lite.

_DSC0333.jpg

Jag inser hur motsägelsefullt det kanske låter, det är ju såklart jättekul att företaget börjar rulla på såhär bra och att jag numera har en regelbundenhet i inkomsten där. Men mitt mål har ju aldrig varit och försörja mig på det här enbart, utan ha det som en sidogrej och aldrig komma till den punkten att det jag älskar och göra börjar kännas som en börda. Så det upptar mycket av min huvudbry just nu att försöka hitta den där berömda balansen. Hänger ni med?

_DSC0340.jpg

En av de roligaste sakerna är att jag mer och mer gör skäl för företagets namn, använder naturens skatter och återbruk som ett genomgående tema i mina produkter. Jag har sedan en tid tillbaka pressat fina blommor och växter som jag dekorerat askarna med. Har fått väldigt fin feedback på det, och en del köper mina askar som presenter åt andra direkt. Det har gett mig en hel uppsjö nya idéer inför hösten och vintern. Temaaskar där utsidan matchar insidan and so forth. Nu förra veckan var jag ute med Kelly i skogen och hittade mängder av vackra höstlöv som jag tog med hem och som ska få pryda askarna när blommorna tar slut.

_DSC0343.jpg

Stackars Kelly satt helt uppgiven och stirrade på mig där i mossan – inte nog med att matte stannar halvannan sekund för och plocka den där fördömda svampen, nu ska det stannas för ett gäng förgrömmade LÖV också!

_DSC0344.jpg

Och jag kände mig som värsta klichén i en saga om någon förtrollande skogsnymf eller nåt där jag gick och förtjust utropade “åh vilket vackert LÖV!” om och om igen.

_DSC0345.jpg

Men det här är så himla roligt, jag vill ju verkligen kunna glädja folk genom de små detaljerna. Ha tid att lägga på och göra även de simplaste kartongerna lite extra fina. Ge lite inspiration till hur mycket vackra saker vi har omkring oss som kostar noll i pengar och ytterst lite i effort.

_DSC0347.jpg

_DSC0352-2.jpg

Och såhär ser askarna ut nuförtiden – blandaskarna säljer väldigt bra, och jag grämer mig lite att jag satte dem på så lågt pris egentligen. Det var tänkt att locka kunder till och testa lite olika grejer och hitta en favorit, men inser ju nu att de här blandaskarna är attraktiva i sig själva också. Jag får väl tuffa till mig lite och höja priset en aning framöver, och hoppas att kunderna inte blir alltför upprörda. En av de absolut svåraste uppgifterna för en egenföretagare, absolut. Mycket lättare och stå 12 timmar i sträck och gjuta praliner i jämförelse.

Ha en go lördag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *