Företag,  Höns

Lite hönsuppdatering och halloweengodis

Gomorron söndag – det är miserabelt väder ute, sånt där regn som jag kallar “kletigt”. Det liksom faller med stora tunga, tröga droppar som smetar ut sig. Allt är superfuktigt, disigt och dimmigt och all den vackra färgprakten börjar förvandlas till en gråbrun massa. Now entering the depressing cycle, typ.

Men, jag är pepp ändå! För idag ska jag förhoppningsvis komma hem med ytterligare två fjäderbeklädda medlemmar till vår lilla flock. Betydligt yngre förmågor denna gång, tekniskt sett fortfarande kycklingar, så ska åka och hämta en värmelampa som jag köpt och fått skickad till Granngården också.

P1080108.jpg

Är så himla glad för våra höns alltså, det känns som en pusselbit som fallit på plats som har varit saknad och skavt bra länge. Ser så mycket fram emot när jag kan öppna hönsgården och låta dem ströva fritt, och alltid ha sällskap när jag påtar i trädgården.

P1080111.jpg

Polly och Pickard börjar sakta men säkert vänja sig vid oss. De springer inte längre undan med vild blick när man är inne och klampar hos dem, jag har suttit där ett par gånger nu med kaffe och en bok och kastat majs, och de har stått en meter ifrån mig och kucklat lågt. Små framsteg.

P1080117.jpg

De ser så roliga ut när man öppnar till dem om mornarna och de sitter på sin pinne nästan halvt beredda och falla av den när de sträcker fram halsarna för och se vad jag lämnar för gott vid utgången.

P1080120.jpg

P1080121.jpg

Inte roligt för dem med det här vädret idag dock, de står och trycker under huset och stirrar missmodigt ut över sina blöta små vyer. En av veckas prioriteringar är och fixa mer med deras gård, hämta hem naturmaterial och bygga lite gömmor och naturlig berikning.

P1080124.jpg

Och köpa mer burkmajs såklart, det är strykande åtgång på dem nu!

_DSC0499.jpg

Annars hittar ni mig ute i bakstugan där jag tillverkar spöken, pumpor, allsköns monster och osaligt till veckans REKO-beställningar. Också himla roligt att jag nu äntligen hittat in till kärnan av min idé från första början, och kan göra såna här härliga tema-saker. Och att folk köper dem! Älskar att se vyn i min webshop nu, hehe. Snart fylls den med julgrejer istället!

Halloweenblandning.PNG

_DSC0492.jpg

Ska dricka upp mitt kaffe och sen se om jag kan få upp Marcus ur sängen så vi kan börja åka in till Motala och förhoppningsvis få en fin promenad ändå i detta deppväder. Vi spelade WoW till klockan tre inatt, som inte blev så farligt sent alls helt plötsligt när vi ställde om till vintertid, hehe.

Ha en go söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *