Höns

Vi är med höns!

Nu startar en vecka med nattjobb, och ett REKO ska klämmas in med där halloweengrejerna fått göra entré. Är utan praliner efter en helg där fokus låg på att få klart hönsgården och energin tröt till allt vad bak hette, typ. Så det är full rulle nu. Men också på grund av något annat som jag bara MÅSTE klämma in ett snabbt inlägg om!

Vi har äntligen höns! 😀 😀 😀

Säg hej till våra befjädrade damer Pickard:

72343571_2389142098080886_8853170921368715264_n.jpg

Och Polly:

73482752_539479266813431_9042480066025488384_n.jpg

De här små sötnosarna är cirka fem månader gamla, av rasen dvärg wyandotte, och de anlände alldeles perplexa och tveksamma i söndags kväll efter en lång färd genom mörka Rejmyreskogar. Jag har spanat på just dvärgvarianten av wyandotte ett tag och när det dök upp en annons om ett gäng till salu i Östergötland, så var jag snabb med och fråga om jag kunde reservera två stycken tills hönsgård etc var klart. Det gick bra!

Och nu i helgen, närmare bestämd söndag dag – in i det sista! – färdigställde vi hönsgården, komplett med en dörr som är sned som sjutton och femtioelfte förbannade biten nät och tre miljarder klamrar. Två och en halv senare drog jag till Rejmyre. Här spills ingen tid, jag har väntat så jäkla länge på de här hönsen, haha!

74279209_321730168691207_1948963284551991296_n.jpg

De är inte direkt tama ännu, så de är minst sagt tveksamma till sin nya tillvaro so far. Skulle jag iofs också vara om någon dundrade in i mitt sovrum när jag precis gått och lagt mig, bryskt stoppat ner mig i en låda och plötsligt befunnit mig i någon rullande tingest som luktar helt förfärligt av något annat konstigt djur. Sen får de hoppa in i ett betydligt mindre hönshus med inte en enda kamrat i sikte förutom varandra. Stackarna <3

Det tog dem ett bra tag att våga sig ner från pinnen och ut till hönsgården i morse. Jag stod och småpratade med dem vid städluckan, lyckades nästan bränna ner köket på kuppen då jag spenderade liiite mer tid där än tänkt med en kastrull kokande ris på spisen… och vips, så skuttade de ner och ut för och utforska sina nya domäner. Där har de spatserat under dagen, jag har av och till gått in och suttit med dem en stund, kastat lite burkmajs åt dem som helt skamlös muta. Stått inne i bakstugan men öppnar dörren femtioelva ggr för att se vad de har för sig. Förstår inte hur jag ens kunde få nåt vettigt gjort överhuvudtaget, hehe.

Polly är definitivt den mer modiga av dem, medans Pickard är försiktigare. Jag har redan lärt mig hur de låter när de är tveksamma till något, alternativt förmedlar ett “…men vad i h-ve..?” . När de gjorde sitt underbara sprättande och födosökande blev jag helt varm av lycka. Äntligen egna höns!

Avslutar med en liten film från när jag satt på deras stubbe och kluckade ikapp med dem. Please ha överseende med mitt euforiskt tillgjorda tal – tänk på mig nu som en förstföderska. Minsta lilla fjäderrusk som mina nya ögonstenar gör är ett veritabelt mirakel i mina ögon.

EDIT – verkar som att filmen är provat, försöker ändra detta men hittar inte ens filmen på mitt konto och när jag laddar upp en ny säger YT bara att det är en duplicate av den jag redan har. Suck. To be continued .

Nu ska jag återgå till jobbet och längta till morgonen då jag ska gå ut med morgonkaffet i hand och släppa ut dem.

Mvh/potentiellt Crazy Hen Lady

PS: I sista minuten slängde jag ihop en present till säljaren, ändå rätt nöjd över hur bra de blev med tanke på att jag hastade ihop dem på en halvtimme och gjorde alla fel tänkbara för en chokladmakare, hehe.

73046162_446451219318622_6216603692217401344_n.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *