Daily

Från Saluhall till Silja Line

Man känner sig lite som en hobby jet-setter när man kommer hem från bröllopsweekend, packar upp väskorna och tvättar av lite plagg för att sedan packa igen, gå och lägga sig och dra iväg till nästa semesterdestination. Eller ja, tvätten var inte jag särskilt delaktig i utan jag körde på handling, pirog-tillverkning (måste ju ha matsäck med stil) och ett snabb röj i lägenheten så vi inte behöver skämmas när växtvattnaren (min mor) kommer i veckan. Sen finns det få saker som är mer nedslående i vardagen som när man kommer hem efter en resa och det ser ut som Jerusalems förstörelse. Då är det hög risk att iallafall jag tar mina väskor och vänder i dörren. Vart jag skulle ta vägen vete fan. Får väl husera i bilen några timmar och googla desperata last-minute-resorts tills ångesten lagt sig en aning.

Helgen har iallafall varit skitbra – massa god mat och gott sällskap, det verkar vara tonen för den här semestern. Förutom ett psykfallsanfall från undertecknad vad gäller tårtmakeriet, men det kommer vi till en annan gång.

Vi anlände direkt till den lokal som själva bröllopsfesten skulle hållas i, nämligen Saluhallen Slakteriet. Som namnet påtalar så är det således ett gammalt slakteri, som gjorts om till saluhall slash resturangkollektiv -proppad med lokala råvaror och en inredning som skulle kunna fylla ett Instagramkonto med alster för flera år framöver. Jag ville bara packa ihop hela stället, stoppa i fickan och fylla lägenheten med alla vackra träskapelser, mjölpaket och hipsterflaskor. För och inte tala om all god mat – rekommenderas varmt om man har vägarna förbi Västerås.
DSC_0066

DSC_0087

DSC_0091

Skulle most def ha random rödbetor hängandes lite varstans med.

DSC_0101

Titta bara så fint!

DSC_0092

DSC_0096

Undrar om Addelito skulle gå med på att jag smackar upp träplankor längs ena köksväggen och fyller upp med allsköns inlagdheter och torkade ting?

DSC_0097

Måste ta mig i kragen och spika ihop ett sådant här köksbord innan semestern är slut… åtminstone slutföra hyllan.

DSC_0098

DSC_0094

DSC_0102

DSC_0099

Det här var bara en liten del av hela byggnaden, där vi huserade mest eftersom det var här konferensrummet fanns där festen skulle hållas. Och när vi inte var här så sprang iallafall jag och Adde runt i köksdelen och slet med tårtfa – tårtan. När vi hade lämnat av alla delarna till den i kylrummet så hjälpte vi de soon-to-be-Mr-and-Mrs Larsson att dekorera.

DSC_0100

Adde bossade över fjärilsdekoren. Och de där rosorna satt jag och slet med till förbannelse – de var nämligen kransar egentligen som skulle dras ur och formas om.

DSC_0071

DSC_0078

DSC_0074

Märks det att nån är ett stort fan av fjärilar?

DSC_0083

Andra Andreas var glasmästaren.

DSC_0081

Och båda två Head of Heaving Möblemang.

DSC_0085

De tog rökpaus och jag fotade blomster.

DSC_0106

Och suktade efter sött.

DSC_0105

Vackra petunior i mängder. Här hade eftermiddagen gått över till kväll och vi var klara med all dekor, och hungriga.DSC_0107

Så vi mötte upp Andreas bror med gemål och kalasade på en generöst tilltagen halloumitoast med pommes och läcker djävulsröra – typ bea med chili.

DSC_0108Fick mat-rese-och-dekorkoma, så medan Andreas och Catrine åkte till sitt hotell som de skulle spendera helgen i, tog vi taxi hem till deras lägenhet för och natta kaninen och oss själva på en och samma gång. Fast inte på samma sovplats då.

Sen vankades det tårtmakeri och Dagen D, men nu är det dags att ta sitt pick och pack och hobbyjetsetta iväg här – hur mycket jetset det nu blir med fyra timmar på en buss och sedan båt? Aja – nästa gång vi hörs så är det från Estland. Kas hea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *