Daily,  Tallinn

Möss och mandlar

Då var man tillbaka i vardagen igen efter lite drygt en vecka på resande (läs;guppande) fot. Det är helt underbart att fortfarande ha en veckas semester kvar, och efter uppackning bara kunna skrota runt, äta rostmackor hela dagen, fylla på blomsterarrangemanget och allmänt göra det man känner för just i den stunden. Under gårdagen tog jag bilen och åkte runt lite varstans och spanade, bland annat på loppis där jag införskaffade lite prylar till ett kommande pyssel och en fluffig, längre kjol för de kommande sensommardagarna.

_DSC0444

Idag har jag, lite senkommet förvisso, fått sug efter och göra i ordning balkongen så har stoppat ner varenda stickling jag haft runtom i lägenheten i ny jord och krukor och placerat dem på första parkett i solskenet. Tänkte dra iväg till ännu en blomsterhandel om en stund och se om man kan få sig några fynd bland rean.

_DSC0420

Det här lilla bladet tjuvade jag hem från Tallinn och inväntar nu lite längre rötter så den också kan få krama jord. Ska man smuggla hem växtlighet från utlandet så är alla sorters palettblad ett säkert kort – tåliga som attan är de och överlever både att bli bortglömda en hel dag i handväskan och sen få lapa några få skvimpande droppar i en gungande hytt.

_DSC0421

Något annat som fick följa med hem från Tallinn, fast hederligt utvald och betald då, är en påse brända mandlar och en påse äkta hantverksarbete. Dekornörden i mig sjunger lovsånger till estländarnas estetiska inslagningsförmåga.

_DSC0447

Den här lilla karamellen köptes på en lummig innergård i Gamla Stan, fler bilder kommer sen. Ville nästan inte öppna den, så mysig var den lilla påsen och dess omsorgsfullt fastnitade dekorsnöre.

_DSC0448

Men då skulle man ju inte få se den här krabaten! En liten handkardad mus i ull och filt, på hjul! Så himla söt och skojsig, kunde inte motstå.

_DSC0453

_DSC0454

Mandelstruten får ligga oöppnad ett litet tag till i sin fina förpackning, tills suget blir alltför stort. Just nu utgör de är två tillsammans med solvarm klöver ett härligt stilleben på skänken.

Och apropå sol så ska jag ta och bege mig iväg till Plantagen och se om jag kan få fatt i nåt mer att pynta balkongen med innan jag slår ner baken där permanent, med lite kaffe och… rostat bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *