Daily

Ett fredagshej

Hej hej fredag! Tänk att jag hann med två extra inlägg innan idag den här veckan, det ni! Lite berodde det nog på att jag faktiskt tog några vilodagar här hemma, var trött och krasslig och stressad. Nu känns det mycket bättre, jag har hunnit stöka undan lite på to-do-listan som inte var särskilt ansträngande men tillräckligt för och inte orka påbörja det efter en lång arbetsdag. Bakat har jag gjort med, och i princip skrivit en ny affärsplan här i ett inlägg.

Idag jobbar jag i vanlig ordning hemifrån, och mellan jobb så stökar jag undan lite i huset inför celebert helgbesök – Marcus polare kommer ikväll och stannar hela helgen. Det ska bli brädspel, chili och massor rödvin I pressume.

P1060139-2-1.jpg

Själv ska jag ta det lugnt och försöka jobba undan en del administrativa grejer som jag hela tiden skjuter upp för att det är den tråkiga biten. Jag håller på och testar tårtbottnar också, och hoppas kunna hinna med att göra egen choklad.

P1060144-2-1.jpg

Plus att vi ska hämta hem ett gammalt skolskåp som jag köpte för evigheter sen, som ska in i bakstugan och svälja massor av inventarier och pysselgrejer. Och köra släpvagn med, huga!

P1060408-2-1.jpg

P1060414-2-1.jpg

Kanske hinner jag plocka lite mer svamp, fast det ska vara kallt, regnigt och blåsa halv storm – inget idealiskt svampväder faktiskt.

P1060515-2-1.jpg

P1060517-2-1.jpg

Däremot måste jag gå med öronen på helspänn inomhus, för nu har mössen anlänt till vår enkla boning och knaprar knäckebröd och disktraseförpackningar varhelst de kommer åt. Marcus var och köpte musfällor häromdagen, på min begäran sådana som inte dödar utan kör med ljudfrekvenser som skrämmer bort dem – men han köpte också traditionella fällor som jag tycker är så hemska, hur mycket skadedjur möss än är. Jag kunde inte ens fälla upp en av dem utan att börja lipa, så blödig är jag… tänker att de vill ju bara ha lite värme och mat.

Kan de inte bara ge fan i att tugga på möbler och kablar och sköta sig själva så slipper någon dö? Suck.

P1060575-1.jpg

P1060533-1.jpg

P1060605-1.jpg

P1060564-1.jpg

Anyway, ville som vanligt bara önska er en go fredag och en go helg, och bli av med lite höstiga bilder. Nu är min absoluta favorittid på året, löven har börjat få massor färg men det är fortfarande grönt och frodigt överallt, och solen lyser varm trots vindar. The time for te, raggsockor and pumpadoftljus is here!

P1060582-1.jpg