Uncategorized

Långpromenad, långfrulle, långfredag.

Hej på er! Tänkte bara kika in och önska glad påsk denna långfredag med väder som vi allrahelst hade velat ha sisådär fyra månader tidigare… men men, vad är väl april utan oberäknelig nederbörd?

Lite mysigt var det dock att sitta och dricka morgonkaffe och se snöflingor stora som femkronor singla ner utanför, allt blir liksom mer dämpat och lugnt även här i stan. Och dessutom hade vi sprillans nytt påskpynt att liva upp ytterligare stämning med.

Jag satt nämligen igår till långt in på natten och klippte, limmade och pysslade för att få ihop dekorationer till påskriset och en liten påskkorg. Och visst vart det inte så pjåkigt?

Jag bojkottar de färgglada fjäderprydnaderna eftersom leverantörerna sällan eller inte kan garantera att de inte kommer ifrån fjäderfän som de ryckt levande. De här fina fjädrarna köpte jag för ett tag sen ifrån en ekologisk gård via Etsy, där de tar vara på fjädrar som fåglarna tappar naturligt. Jag köpte dem med ett helt annat projekt i åtanke men nu vart de ju perfekta som påskdekoration med. 

Och för den lilla korgen har jag tjuvat en tuva vitsippa, lite lingonris och bitar av mossa.

Just nu står det ovanligt nyttigt godis på bordet i form av vindruvor, kanderad ingefära och torkade smultron, men de ska strax bytas ut mot obligatoriska chokladägg.

Vi åkte ju och fixade på sommarskorna till bilen igår så det gick inte direkt vilt till under resan till skogen. Men väl framme var det helt underbart att bara gå och lyssna på frasandet av fallande flingor, knarrandet under skorna och skratta åt en och annan hund som fick snöras över sig.

Väl hemma igen ökade vi på mysfaktorn ännu ett par snäpp genom att baka lite rågmjölsscones och servera med oförskämda mängder smör, sylt, ost och lufttorkad skinka (!)

Tre stycken miniscones till vovvarna såklart. Färskost till Kelly, färskost och hallon till Idun, och ost till Saga.

Kelly hann jag inte ens ta bild på, för hon bestämde sig för och skita blankt i och visa konster genom balansering på nosen och slök sin bit precis när jag tog upp kameran. 

Saga mumsade i sig sin utan problem. Den hunden har börjat äta allt möjligt udda på äldre dar nu, som hon vägrat ens nosa på innan.

Och ja, Idun har ni ju sett sjuttioelva ggr, jag importerade fel bild till Lightroom och orkar inte göra om allt igen, för nu är det dags att ge sig ut igen i snömodden och sedan vankas pizza, chips och en låååång långfredagskväll i soffan. Glad påsk på er mina vänner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *