Uncategorized

Påskbrunch

Jag har planerat och skjutsa in det här blogginlägget varje kväll denna vecka, men varje kväll har jag lik förbaskat fått sitta vid datorn och jobba. Det är dags för beredskap igen, jag har kört varannan vecka i lite över en månad nu. Det bidde så, men efter denna helg så hamnar jag nog i den normala loopen igen. Det blir bra resultat på lönekontot och en ledig måndag är ju inte fy skam, men det är nog inte riktigt värt det ändå alla gånger. Speciellt inte den här veckan, som varit kantad med annat tjafs som sänkt motivationen till lågpunkter jag trodde att jag redan hade nått. Positivt dock mitt i den här jämmerlåten som blivit standard i bloggen när jobbet kommer på tal – är att jag nu sagt ifrån, och genast fått gehör från chef och andra omkring mig och min arbetssits har lättat lite. Jag ser även ljuset i tunneln inför fortsatt förvaltning av de arbetsuppgifter jag tagit mig an i projektform, så det känns väldigt bra.

Nåväl. Förra helgen avslutade vi vår påskledighet med att kalla till en hejdundrande påskbrunch där vi serverade snittar, smörgåsar, godisägg och annat smått och gott som hör påsken till. 

När mamma och Lasse var det traditionsenlig utdelning av påskägg till de fyrbenta.

Fyllda med göttigt hundgodis och borta på tre röda. Idun slet upp sitt, Kelly kastade sitt i golvet tills det gick upp, och Saga – ja hon petade lite halventusiastiskt på sitt och sen lutade hon sig tillbaka och såg på oss med märkvärdig min – “ska jag verkligen fixa det här SJÄLV?”

Sedan drog vi igång med brunchandet, mamma hade med sig gott vitt vin vilket blev en succé och jag undrar varför jag inte har haft mer bruncher egentligen – de är awesome ju! Två måltider kombinerade till en som är ytterst blogg-och.-instagramvänlig och du kan käka overnight oats med bär samtidigt som fluffiga pannkakor. OCH dricka bubbel. What´s not to love?

What NOT to love är dock olyckskorparna pappa och Heidi, där pappa åkte på sin ANDRA hornhinneavlossning medan vi var i Stockholm, och Heidi fick inflammation och var däckad i feber samtidigt som han fick läggas in och opereras. Trots det var det ingen tvekan om att ha kvar Kelly och ta ut henne flera ggr om dagen, hemskt mycket tack <3

Lasse lät sig väl smaka av mina sista-minuten-chokladägg – färdiga delicatobollar som jag helt sonika mosat och format till ägg, som sedan doppas i choklad och/eller strössel. Busenkelt.

Det delades ut påskägg, och mamma och Lasse munhöggs om sitt.

Vi kom in på posering och mamma demonstrerar hur man ska göra för och inte få dubbelhaka – tror jag? Lasse ser impad ut iallafall.

Och såhär poserar tydligen jag… (sorry for ofokuserad bild, kameran gör lite som den vill i ögonblicksbilder).

Sedan inspekterades min loppisvåg och det debatterades om den behövde justering och hur det i så fall fungerade.

Allt under Marcus vakande öga – bakom honom, bredvid diskmedlet ser ni hans (och ja, OK då, till viss del min) favoritpryl – en shaker! Vi (eller ja, Marcus fixar – jag dricker) har börjat göra lite drinkar på helgerna. Min nya favvo Amaretto Sour och hans Appletinis.

Så efter att våra påskgäster åkt hem så åkte sockerlagen och likören fram och två väldigt mätta, nöjda och trötta introverter kunde ta plats i soffan och göra sitt eget pyssel i vänskaplig tystnad.

Nu ska jag ta ett bad och hoppas kunna köra full skrubb och återfuktning utan några telefonsamtal som stör, sedan bär det av ut igen med våra vovvar och ännu senare blir det eventuellt färd in till Vadstena för lite mat, förutsatt återigen att telefonen håller sig lugn och fin.

Hoppas ni har en trevlig lördag peeps!