Uncategorized

The land down under.

Låt oss prata om Australien! Och om mig, som ska dit!

Jag hade ju väldigt lösaktiga planer på att dra till Afrika one way or another i vintras, när jag var nybliven singel i typ en vecka eller hur det nu räknas. Mitt bland alla skuldkänslor och ångest över vad man åsamkat, så spirade en liten frihetskänsla med inför insikten att jag nu kan göra vad fan jag vill och är min egen igen. Jag hade mina sparpengar som jag hade stoppat undan på grund av den gnagande känslan av “just in case” och kände att jag kunde treata mig till att resa någonstans riktigt långt, helt själv. 

Men så under någon random dag i januari så språkade jag med Anton och Stefan som vanligt, och mitt i allt kommer A med frågan om vi är sugna på att haka på till Australien. Han ska åka med ett par polare, och the more the merrier. Stefan avböjde med hänvisning till att de redan ska göra en långresa, medans jag dröjde med svaret och sedan… “tja, varför inte?” 

gettingaroundaustraliabig.jpg

Marcus var ju också medbjuden såklart men när jag frågade tror jag att jag hade fått en bättre reaktion om jag hade yppat spridda reflektioner om en framtida könskorrigering. “Jag reser inte till ett land där precis allt är ute efter att döda mig!” 

Så bidde det då så, att halva min semester kommer bestå av en roadtrip genom den australienska östkusten med en Anton och två random dudes jag förhoppningsvis kommer komma galant överens med. Allt boende sker via Airbnb och kommer bland annat vara värsta flådiga lägenheten med utsikt över havet och pittoresk stuga bland massiv växtlighet. Schemat kommer vara fullspäckat av naturreservat, snorkling, nöjesparker, museum och trädgårdar och låååånga sandstränder och mil efter mil längs med bushen. Vi drar den 14:e augusti,  och är borta lite över två veckor.

Bildkälla: KoalasBondi Beach, Road Trip

Idag är det liiite mindre än två månader kvar och jag är grymt peppad! Vi pratade om att dra över till Nya Zeeland ett par dagar med men det tog för mycket tid och blev för dyrt, så får köra det separat med Marcus i framtiden sen. Känns ju ändå som ett land man bör uppleva under en längre period än två, tre dagar. Men Singapore har vi iallafall ett dygn i lite drygt, så får se om vi hittar på nåt där.

 Nu håller jag på och roddar med att skaffa internationellt körkort så jag kan köra där nere (vänstertrafik woop woop) och nästa vecka bokar jag förhoppningvis vår vehicle of choice.

Nästa vecka är det också midsommar och det har snart gått ett år sen min helomvändning i livet och vardagen, och resultatet blev ganska så fantastiskt. Trots ångest, samvetskval, stressymtom och att någon troligtvis blir förbannad över och läsa detta. Men så är det. Can´t please ém all. 

Idag är det FREDAG mina vänner, och jag har massa nyfyndade loppisböcker hemma att läsa i soffan ikväll, i sällskap av chips, lurviga hundar och lurvig sambo. Just nu begär jag inte mycket mer <3