Uncategorized

Vardagslyx på en helt vanlig måndag

För ett par måndagar sen hoppade jag på buss nummer 613 fullastad med diverse attiraljer, bubbel och ett gäng liljor som var så sprickfärdiga att man kunde känna den berusande doften sippra igenom allaredan. 

Målet var Vadstena, och balkonghäng med tillhörande vardagslyx på en helt simpel, ljummen måndagskväll. 

Jag var tidig så jag hoppade av på sista hållplatsen och promenerade till mitt utflyktsmål, och passade på att njuta av staden i försommarskrud.

Vadstena är så himla fint med alla små gränder och ålderstigna hus, rosenbuskar och syrenträd (om än något överblommade) överallt. Jag skulle egentligen inte ha något emot att bo här, om det inte var så att det kanske är snäppet FÖR litet – alla känner verkligen alla, och även om det finns en viss lockande trygghet och gemenskap i det så föredrar nog den relativa anonymiteten som Motala ändå ger, om du inte gör dig själv känd på något vis. Eller ökänd. Eller har hela släkten plus skolkompiskretsen där och inte en jäkel flyttar ut. Men det sker ju inte riktigt. Bara en annan som flyttar ut och sen flyttar tillbaka. Typ den enda, heh.

You had ONE job!”

Ungefär här vart jag upplockad av slutdestinationsfamiljen för min färd – familjen Berg, på väg hem efter en massa kalasande. 

För vardagslyxen bestod nämligen av balkonghäng, bubbel, och ett gäng godsaker såklart. Blomsterkvasten var till Malin – hon fixar och donar så mycket, en annan som inte har ens en sjättedel av hennes energi skulle haft en mycket tråkigare vardag och gjort mycket mindre roliga saker om jag inte haft en Malin som kommer på hundrasjuttioelva grejer att fixa och göra och bolla kreativiteten med. Viktigt att visa uppskattning för sådant ibland <3

Och som för att understryka detta så hade hon till och med fixat fina iskuber med syrenblommor inuti som fick simma i rosén.

Och attiraljerna i min väska bestod av min ytterst blygsamma samling smink. Jag rensade rent för ett tag sen och har mestadels basic grejer kvar – men det räckte för Malin som stod beredd att kasta sig över mig med sminkborstar i högsta hugg och gå loss på mitt fejs. Kvällens underhållning med andra ord! 

Resultatet: mer ögonskugga och färg på läpparna, mindre kajal under ögonen helt enkelt – en fräsch sommarlook! Malin kan onekligen sina grejer. Jag ska nog testa på att gå ifrån kajalen lite och köra mer på den här ansiktsdesignen.

Jag hade även bett henne lära mig och locka håret med plattång, eftersom det är något jag alltid varit hopplös på och bemästra – det gick bra så länge Malin körde, men så fort jag tog över blev det mest vridna testar åt alla möjliga håll. Det behövs trial and error framför spegeln hundraelva gånger – jag klippte av mig håret istället ett par veckor senare ^^

Malin fladdrade runt mig och tog actionshots så nu har jag trettio plus bilder i kameran på mig själv när jag lockar håret och slår upp mina blå så mycket jag kan.

Sedan följde go pizza och lite mer bubbel och babbel tills kvällssolen hade sjunkit ner tillräckligt för och signalera om hemgång.

Ovanligt inspirerande vardagslyx på en helt vanlig måndag. Tack! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *