Uncategorized

Hamnpiren deluxe

Leeeeediiiig! 

“Bara” två dagar for now men herrejösses så gött. 

Det är fortfarande fyra veckor kvar till min semester och både chefen och psykologen på FeelGood rådde mig till att ta ett par dagar ledigt innan dess. Jag är ju ändå inte lika “viktig” på jobbet under en period nu eftersom jag är bortplockad från de mest stressande uppgifterna såsom högpriohantering och beredskap, så rent krasst kan jag vara ledig nästan hur jag vill. Det är bara mitt till synes obotliga dåliga samvete som sätter imaginära käppar i hjulet. Men mer om det sen.

Så nu försöker jag beta av alla hundratals bilder och plita ner alla inlägg jag skrivit ner i huvudet. Nuförtiden känns bloggen viktigare än någonsin för mig eftersom jag vill dokumentera allt allt ALLT men samtidigt får det inte bli ännu en stressfaktor så det är en svår balansgång emellanåt.

Nåväl – här är lite pics från när vi var och käkade med mamma och Lasse för ett par veckor sen på eminenta Hamnpiren här i Motala. Detta ställe har riktigt blomstrat det senaste året, och gått från och vara ett ypperligt ställe vid kanalen med glass, till ett ypperligt ställe vid kanalen med glass på Smultronstället-nivå, grillbuffé och en diger lunch och a la carte meny som vi ännu inte hunnit sätta tänderna i. 

Denna kväll var det dags att testa grillbuffén, och jag hade anammat Malins fräscha sminkning samt klippt av mig en bit hår! Så himla skönt, jag fixar verkligen inte för långt hår. 

Marcus var också riktigt fresh med ett dussin olika färger i håret nu <3 och spexade loss med med alltid lika eleganta moder.

Partaaay med ölglas i örat!

Och sen låtsas som om inget har hänt.

Jag var tröttis och inte lika spexig men lite kan man ju vrida på ansiktsmusklerna.

Grillbuffén får klart fyra skrikande måsjävlar av fem i betyg, varav halva betyget stammar från det supergoda örtsmöret på surdegsfralla…

…och de här himmelska potatiskroketterna modell XL. Hade jag varit Mrs Potato Head hade det här varit mitt harem. 

Buffén bjöd annars på bland annat glaserade kamben, chicken drum sticks, entrecote, rökt lax, majskolvar, chorizo och en hel uppsjö olika sallader, oliver och tilltugg.

Yum!

Även här lyckades jag äta precis lagom och bara ta om av de ljuvliga potatisarna, så man inte blir sådär otäckt, vulgärt däst av alldeles för mycket mat. Undvek matkoma ytterligare genom att vandra runt och titta på allt fint i trädgården.

Den här liraren dyker upp överallt nuförtiden, alltid lika missnöjd.

Mamma och Lasse satte sig ner och förde två helt olika samtal, oberoende av varandra.

Sen slog vi ändå till på en efterrätt att dela – Snickersglass!

Och chokladbollsglass till mamma som vart synnerligen begeistrad.

Gott!

Vi satt kvar till stängningsdags och vandrade sedan runt och tittade på vår fina hamn och de ännu finare båtarna.

Tyvärr något oskarp bild, på tre av mina favoritpersoner <3

Kan varmt rekommendera Hamnpiren till er som har vägarna förbi Motala. Det går inte och boka bord, men finns platser både ute och inne och det är ändå bra ruljans på det hela så det finns gott om utrymme de ggr vi varit här. Mycket trevlig och glad personal med.

Och när vi ändå är inne på Hamnpiren, så har jag ett par bilder ifrån ännu längre bakåt i tiden som ännu inte kommit upp, från när vi var här och käkade glass nån gång i början på juni. 

Som sagt så har Hamnpiren kommit upp i Söderköpings Smultronställestandard, nästintill – de har inte de riktigt överdådiga kreationerna men det är snarare positivt. Här tog jag en nougatbomb och Marcus en cheesecakedröm.

Fidan och Kelly var med (Saga idkade rehab upp i huset) och hundar är mer än välkomna här och får vatten och grejer, ännu mer plus!

Det var faktiskt supergott, även om minen jag har säger annat men det är ba larv.

Och klart vovvarna ska ha glass med. Hundlaktosfisar kan man väl ta…

Och appropå hund och fisar så ska jag lassa in alla tre i bilen och åka och släppa av dem i valfri skog så de får rasa runt i värmen och bli lagom trötta för att de ska kunna sussa gött när jag drar på loppisrunda. Eller så åker jag upp till huset direkt och chillar i solen hela långa dagen. Så länge jag inte stressar är dagen min att förvalta på bästa sätt, såhär nästan mitt i veckan. En ordination lätt att stå ut med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *