Daily

På randen till nytt tjugotal

Hej på er! Nu har jag precis vaknat här efter årets sista jobbnatt, och snart går vi in i 2020-talet. Det här har varit ett rätt märkligt år. Att jag hittad det perfekta jobbet som gav mig massor fritid och möjligheter att utveckla företaget, så mycket som jag jobbat under hösten. Och så bara poff, så befinner jag mig plötsligt på randen till arbetslöshet och företagets framtid är oviss. Ändå känner jag mig inte orolig. Intervjun blev inte av eftersom deras teamleader hade hunnit ta ledigt, och hen behövde vara med. Den får bli i början av januari istället, så jag behöver att ni håller era tummar ett litet tag till iallafall. Det här jobbet, vad det verkar, ger mig kanske inte exakt lika mycket fritid som mitt nuvarande men det är betydligt fler lediga dagar än gemene andra IT-jobb. Och dessutom mycket bättre lön. För jag ska inte sticka under stol med att även fast det varit underbart med all tid, som ändå är det dyrbaraste vi har – så har det varit tufft emellanåt att knappt ha något kvar av lönen till andra roligheter när husgrejer etc är betalt. Att ställa friheten hemmavid mot att inte alltid kunna gå på AW:s eller inte kunna köpa den present man vill vid någons födelsedag, det har varit svårt. Det är ju något vi båda var medvetna om, och som förmodligen är underförstått att det är det som gäller när man startar eget. Men jag har en ganska komplicerad relation till ekonomi av och till så i perioder har det varit pissjobbigt faktiskt.

_DSC0757.jpg

Anyway – julen var väldigt lugn och fin. Det var bara mamma, Lasse, Oliver och hans kompis här. Vi åt god mat, ännu godare saffranscheesecake, och hade som vanligt alldeles för stora julklappshögar i proportion till vad vi sagt om att “ligga lågt i år”.

_DSC0763.jpg

Kayla har hittat en ny favoritplats – i den här stolen sitter hon och tittar ut länge genom fönstret efter att jag åkt, och man ser huvudet sticka upp här när man anländer igen <3

_DSC0764.jpg

Själva julafton var en solig dag, och jag ojade mig så mycket över att vi inte hade matchande servetter till dukningen att jag fick öppna ett paket i förväg som innehåll just fina tygdukar <3

_DSC0766.jpg

_DSC0778.jpg

Hönsen fick en julbricka bestående av massa majs och riven ost – de är kräsna de här små liven alltså, alla säger att det är så bra med höns för man blir av med sitt matavfall. Det är inget mina befjädrade vänner känner till, de äter nästan ingenting annat än just majs och ost. Ni ska se deras skeptiska, besvikna miner när jag öppnar luckan om mornarna och erbjuder dem något annat – kokt potatis, ärtor, mjölmaskar. Förvånansvärt hur expressiv en höna kan vara egentligen med smått begränsade ansiktsdrag.

_DSC0776.jpg

Här blev de dessutom skraja för Oliver och Peppe som stod med mig och ville kika på dem – so far är de ju bara vana vid en i taget i trädgården typ, och börjar larma för allt som är out of the ordinary. Något som förhoppningsvis ger med sig i vår och sommar sen, när vi kommer vara ute mer och mer och umgås med dem. Jag försöker gå ut emellanåt och fixa lite i trädgården eller bara sitta med dem, men det är inte helt lätt när vädret bara erbjuder halv storm eller deppregn.

_DSC0783.jpg

Glad över vårt julbord i åt med som innehöll en hel del vegetariskt och veganskt – hela min första tallrik var växtbaserad. Överväger faktiskt och haka på Veganuari nu. Jag vill se hur en vegansk diet påverkar min kropp och mage under en längre tid – magen är inte superglad efter en höst av högst tvivelaktig kosthållning i farten.

Och imorgon är det nyårsafton, och vi ska göra – inte ett dugg. Köpa pizza och kolla Netflix. Det ska bli SÅ skönt. Planen från början var att hänga med ett litet gäng på en familjegård i Skänninge, men när den byttes till hemmafest i Norrköpingslägenhet blev det lite för krångligt med logistiken. Vi vill ju dessutom vara med vovvarna och se hur Kayla reagerar på eventuella fyrverkerier. Så det blir en lika lugn och mysig hemmakväll som på julafton. Helt perfekt faktiskt.

Så, jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år, ha en awesome kväll vad ni än har för er, och ta hand om varandra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *