Livet,  Sötsaker

Syren-och-packexplosion

God måndag gott folk! Nu känns det mycket bättre i hjärttrakten och psyket – KAN ha och göra med att detta är min sista vecka innan både semester och HUSINFLYTT, gaaaah!

Det är helt sinnes att det snart är dags! Marcus har gjort upp ett noggrant schema för packningen denna vecka, och igår packade vi ner hela köket sånär som på varsin tallrik, några redskap för veckans mat etc. Idag packar vi ner våra respektive “kontor”, dvs alla mina resterande pysselgrejer, stationära datorer and whatnot. 

Det här innebär också att sista helgen i lägenheten har nu passerat – för min del bestod den av att baka Mors Dag-kakor, gå ut och käka lite ihop med Marcus och Christoffer, och försöka ta igen lite vila efter en vecka med mycket planering och mentala utmaningar. Jag hade min sista KBT session, där jag fick läsa upp min sista hemuppgift som bestod i och analysera då och nu, vad jag lärt mig, mina styrkor, svagheter, risker, fallgropar och strategier för att fortsätta jobba på min stresshantering. Jag fick mycket beröm av terapeuten för det jobb jag lagt ner redan nu på bara 6 sessioner, för att jag tagit till mig allt så pass bra och varit mottaglig, lite som jag nämnde i ett annat inlägg. Att det är inte självklart att man är det. Hon var iallafall övertygad om att jag kommer klara fortsatt jobb själv galant, och det känns ju bra. Jag ska se om jag hinner gå in lite djupare i den här sista sessionen i ett annat inlägg sen.

Jag var också på en väldigt intressant GDPR-föreläsning (och gjorde ännu en GDPR-utbildning på jobbet dagen efter) med en föreläsare från Exeo här i Motala som förklarade allt på ett väldigt lättbegripligt sätt. Särskilt bra är det för en annan som går i starta-företag-tankar, att nu kunna göra rätt från början. Viss draghjälp har jag ju även av att ha en fullfjädrad säk-och-integritetsnörd här hemma i vardagsrummet som mer än gärna tar sig an de byråkratiska uppgifterna…

P1040274-1.jpg

Mors Dag-kakorna iallafall, såg ut såhär – hela Sverige har ju gått och blivit syrentokiga nu när de kom så otroligt tidigt i och med värmen, och jag var inte sen med och haka på. Fast efter denna helgen kan jag faktiskt ärligt säga att jag är lite trött på syrendoften, haha! Har ju stått och andats in den hela veckan när jag kanderat och gjort sylt av den, torkat blommor och plockat massa nya för och ha i bilderna. Marcus har fått ta dubbla doser nässpray. 

P1040283-1.jpg

Det bidde glaserade mördegskakor med syrendekoration, och mazariner med syrensylt och körsbär. Syrensylt var väldigt gott faktiskt, ett slags mellanting mellan parfymigt och syrligt. 

P1040288-1.jpg

Jag har lite funderingar på och använda mig av ätbara blommor i mitt sortiment sen framöver, så det här var ett utmärkt tillfälle att testa idén.

P1040297-1.jpg

P1040323-1.jpg

Sedan fick de kvarvarande syrenerna följa med i kökets enda kvarvarande vas/burk upp till mamma ihop med ett par supersöta hjortonörhängen från Twig & Dot <3

Nu ska jag ta en till kopp kaffe, jobba lite, sen fortsätta packa och se om jag hinner fota en headerbild till min framtida hemsida. Ikväll blir det även ännu ett besök hos Nyföretagarcentrum och lyssna på en föreläsning om juridik, blir väldigt spännande.

Och btw – all kärlek till mitt andra hemland Irland som i helgen röstade JA med en överväldigande majoritet till att göra abort lagligt <3 

 Hoppas ni har en bra start på veckan peeps, ta hand om er!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *