Uncategorized

Lördagen med ligan

Hej hej september! Jösses vad augusti gick undan – det kändes som att juni och juli faktiskt var hur långa som helst, medans augusti bara swishade förbi och det var knappt att man hann med. 

Det kan ha och göra med att augusti varit en rätt hektisk månad för mig, mentalt sett. Det började lite smått med att alla kom tillbaka från semester och det började bubbla på jobbet igen. Jag och Marcus skrev budget till företaget, jag skaffade bokföringsprogram och svor mig hes över hemsidan. Kämpar med att strukturera upp bakningen med varierade resultat – orken har inte alltid funnits där och då har jag släppt det, även fast det rycker i ångestnerven över “förbrukad tid”. 

Nu senaste veckan har det börjar hända ännu mer grejer på jobbet. Nästa vecka är sista veckan med ångestkunden, sen blir vi helt plötsligt enbart dedikerade till SAAB igen och vår grupp minskar med fem pers. Jag har gått in som backup till en ledig kollega och det tog en halv dag så blev min mailkorg regelbundet fylld av aktiviteter, möten, hundraelva frågor inför den stundade flytten, och slaganfall till projektledare.  Det har den inte blivit på typ ett år, så det var lite ovant till en början – men jag måste säga att jag ändå hanterat det förvånansvärt bra hittills. Jag väljer ut vad jag ska lägga energi på just idag, och väljer aktivt bort det som är mindre akut/inte mitt jobb really och svarar på de grejerna när dagens viktigaste är undanröjt. Jag ber om hjälp och delegerar, och säger ifrån – till både kund och kollega. Yay me!

Det här leder ju till att jag är rätt slut när jag kommer hem, så det har varit dåligt med både bakning och administrativa sysslor runtomkring det. Men jag får låta det vara så tills nästa vecka – nu måste jag ju faktiskt fokusera på mitt befintliga jobb, och skapa en så bra överlämning som möjligt till de två av mina kollegor som blir kvar på företaget och får jobba med kunden en viss procent på obestämd tid.

Idag har jag iallafall ansökt om ett företagskonto. Och i helgen hade vi ju beslutat att byta location för vår återhämtning och drog till Katrineholm och sommarstugan. Mer om det sen. Nu, kör vi lördagen då Stefan och Rachelle var här!

P1060343-1.jpg

Ingenting var planerat under dagen, så vi hade en chill morgon med pannkaksfrukost, som följdes åt av promenad och lite sightseeing. R&S lånade Idun och lajvade hundägare. 

P1060344-1.jpg

P1060346-1.jpg

Vi besökte bakluckeloppisen vid leksaksmuseet. 

P1060345-1.jpg

Spanade in färgglada väskor och lömska kråkor. 

P1060347-1.jpg

Stefan hittade en begagnad dalahäst och lyckan var gjord! Den kissande vovven bjuder jag på. 

P1060348-1.jpg

Sedan promenerade vi igenom stan och tittade på allt vackert. 

P1060349-1.jpg

Visade Rachelle alla roliga affärer och garvade lite åt den här. Klockrent. Fantasin och orken räckte till två sorters gurka iallafall. 

P1060350-1.jpg

P1060351-1.jpg

Sen blev vi fikasugna och tänkte besöka Rosteriet som seglat upp från småföretagare till kändisstatus här i stan, och nu också i resten av länet. 

P1060352-1.jpg

Passerade vackra fasader och fylliga pelargoner. 

P1060353-1.jpg

Och den här härliga byggnaden som ligger som en mintkaramell mitt i allt. Trots att jag passerat den hundratals gånger är jag faktiskt osäker på vad den är/har varit – biograf? Vadstenabor, help me out!

P1060354-1.jpg

Rosteriet låg rätt så långt bort, och när vi kom dit visade det sig att just denna lördag var de iväg i Mantorp och bryggde sitt berömda kaffe. Typiskt! Vi hade verkligen ingen tur med våra mat-och-dryckesval. 

P1060355-1.jpg

Så då gick vi hela vägen tillbaka igen och fikade på Nostalgicaféet istället, där det tog rätt så lång tid att få våra cappuccinos, men biten drömrulltårta var modell deluxe. 

P1060356-1.jpg

Mysigaste koppen med faktiskt. 

P1060357-1.jpg

Matchade bra med mysigaste Marcus. 

P1060365-1.jpg

Sen drog vi hem igen och chillade magarna inför kvällens höjdpunkt – Pinchos! Smakade lika bra som alltid – var extra extravagant och beställde två portioner halloumi fries. Om nom nom!

P1060367-1.jpg

Där satt vi sen kvar e stund och diskuterade huruvida en chokladboll är en kaka eller bakelse (alltid lika roligt att dra upp den och se hur engagerade folk blir, att det råder så delade meningar om detta!) och undrade vad de här gojan gjort för att förtjäna hängning. Marcus avvek till inflyttningsfest i Linköping, och vi andra tre vek hemåt för och se skräckfilm. En mkt bra och lagom lyxig lördag.