Uncategorized

Fjäderfän och full vilofart

Det dröjer innan de inlägg jag sa skulle dyka upp, dyker upp va? De här dagarna av vila och lugn har varit välbehövliga, eller ja – helt lugna har de ju inte varit, jag besökte Linköping två dagar på raken nu. Senast tillsammans med Malin för att träffa Talitha, äta supergod bowl med massor grönsaker och skaldjur, och spana in rean. Verkligen spana för min del, köpte ett par strumpbyxor och en mössa endast.

Men annars så, har det verkligen varit soffläge. På gott och ont. Jag är ännu inte helt överens med den här vilan. Det skaver fortfarande i mig av “borden”. Kanske får inleda det nya året med lite mer ledighet, för och verkligen träna, hehe.

_DSC0916-1.jpg

Mycket krut har lagts på mitt quest att ha fågelfestival utanför fönstret. Tidigare har jag ju rapporterat om några knasiga blåmesar, i veckan utökades det till en modig talgoxe.

_DSC0917-1.jpg

Och idag tog vi oss äntligen ut till skogs för och grilla! Verkligen i sista rappet – det var en av de första grejerna jag sa att vi skulle göra på ledigheten, men sen har det inte blivit av pga reasons, och alldeles för kasst väder (seriöst, vekligen SUPERKASST väder denna vecka) och så kom vi iväg igår faktiskt med full packning fast utan tändare… så ja. Men idag!

_DSC0918-1.jpg

Först grillade vi pinnbröd – blev rätt taggade på och göra flera versioner av dessa, med olivolja och flingsalt på, eller riven ost.

_DSC0922-1.jpg

Någon som suktar en aning.

_DSC0923-1.jpg

Efter korv!

_DSC0924-1.jpg

Och varm, hemgjord choklad.

_DSC0925-1.jpg

Obligatorisk korv-i-käften-bild.

_DSC0926-1.jpg

_DSC0927-1.jpg

För båda vovvarna.

_DSC0928-1.jpg

_DSC0930-1.jpg

Viktigt och släcka ordentligt trots superkasst väder.

_DSC0931-1.jpg

Och såhär ser det ut utanför fönstret nu – yippiee! Marcus går och muttrar men jag tycker det är så kul och rogivande att sitta och titta på alla småfåglar och dessutom se till att de har lite gott ute i det SUPERKASSA vädret.

Efter grillfrukosten idag har vi fortsatt städa och feja inför nyår och se till att göra det mysigt för våra gäster. Vi får över lite folk, Marcus står för maten och jag ska göra vegansk pannacotta. Har jag tänkt iallafall, vi får se hur det går. På tal om det så borde jag faktiskt skura klart golvet och börja göra daim. Hade tänkt sitta här tio minuter för och se om det ringde efter klockan 15, eftersom jag går på beredskap då – men nu vart det visst 40 minuter istället. Det får bli en jäkla radda blogginlägg ikväll/natt sen om det är lugnt, så många som jag tänkt hinna med innan nyår.

Ha en trevlig söndag folket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *