Irland

Lite ledighet och Kilkenny

God morgon världen! Idag blev det rekordsent uppvak för min del, jag som hade planerat att ägna mina två lediga dagar nu åt att röja runt som satan och beta av min to-do-list. Men, om kroppen vill sova, så får den göra det. Det andra hinns med också.

Jag har tagit en del extrajobb framöver eftersom det kom en hel del tillgängliga nattpass, och det är en riktigt bra extraslant. Vill ju göra så mycket med huset och behöver all cash vi kan få, och jobba de här lugna nätterna är guld. Det är slitigt efter flera dagar i rad, och ja det försvinner en hel dag efteråt då jag måste sova ut och återhämta mig. Men trivs mycket bättre med den här jobbsituationen, det är minimalt med stress och jag får mycket mer gjort när jag är ledig eftersom jag inte är förlamad av känslan att “imorgon eller övermorgon startar allt om igen så jag måstemåstemåste hinna med allt NU!”

Idag ska jag försöka hinna göra klart odlingsbädden här ute, och kaaaaaanske kan jag då åka iväg imorgon och bränna presentkortet på Blomsterglädje som jag fick i present, woho! Sen måste bakstugan städas, jag ska fnula på en Mors Dag-grej, röja upp i kök och vardagsrum efter att jag vänt upp och ner på det när jag packade mina små REKO-beställningar (som var guld värt btw, hade två som köpte denna gång men var himla kul och faktiskt träffa kunder, och framförallt prata med de andra REKO-sarna och få bra tips och info).

_DSC0007-2-1.jpg

Jag har ju även massor fina Dublinbilder och visa, så de får ackompanjera det här inlägget – jag har inte så mycket bilder från fredagen eftersom vi hade fullt sjå med och landa, göra oss hemmastadda på hotellet och sen ge oss ut och käka. Jag ville bara se mig omkring, och njuta av att vara tillbaka i min fina “andra hemstad”.

_DSC0014-2-1.jpg

Men på lördagen gick vi ju upp rejält tidigt för och åka på en heldagsutflykt, som började med Kilkenny. Så alla bilderna är därifrån.

_DSC0008-2-1.jpg

_DSC0009-2-1.jpg

_DSC0013-2-1.jpg

_DSC0010-2-1.jpg

Killkenny är en riktig kultur-och-hantverksstad, underbart medeltida och full av vackra byggnader, pampiga kyrkor och såklart ett slott.

_DSC0012-2-1.jpg

Svala stenväggar beströdda med blommor och murgröna, och öltunnor vilandes längs gatan. Som jag har saknat den synen <3

_DSC0017-2-1.jpg

_DSC0019-2-1.jpg

_DSC0015-2-1.jpg

Käkade god friterad ost här, botaniserade i hantverksbutiken och beundrade glasmålningar i kyrkan, men det får komma i nästa inlägg. Nu kallar vovvarna på promenad här. Ha en fortsatt fin torsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *