Irland

St Canice´s Cathedral

Klockan är 04.50, jag är sååå sugen på att snart sluta jobba, dra förbi Bauhaus på vägen hem och botanisera bland trädgårdsgrejer på lönedagen, och sen åka hem och njuta av några dagars ledighet. Jag läser bok, kollar Project Runway, letar rustik trädgårdsinredning på Pinterest och uppdaterar ärendesystem, allt samtidigt bara för att jag är så rastlös, haha!

Så, här kommer ett snabbt blogginlägg inkastat mellan allt också.

_DSC0021-2-1.jpg

Kilkenny var ju som sagt vårt första stopp under touren, och efter en rundtur med guiden som berättade om häxjakter och annat skoj så var det fri lek. Vår första närmare titt med den lilla staden var St Canice´s katedralen.

_DSC0022-2-1.jpg

_DSC0023-2-1.jpg

De här urgamla gravstenarna med sin patina alltså… jag har så många bilder av dem, en av dem kommer åka upp som förstoring någon gång framöver. De här keltiska korsen representerar så mycket vackert för mig.

_DSC0024-2-1.jpg

_DSC0026-2-1.jpg

Jag har alltid tyckt mycket om att befinna mig i kyrkor. Det är något med tystnaden, doften av stearinljus och kall sten, stämningen. Jag är ju inte på något sätt religiös, men jag kan ändå uppskatta den intimiteten och sinnesfriden som liksom lägger sig över en.

_DSC0035-2-1.jpg

Det fanns så otroligt fina detaljer. De här bänkarna med snidade träskulpturer…

_DSC0033-2-1.jpg

… de helt galet stora och vackra målade fönstren…

_DSC0036-2-1.jpg

…fler sturska, bevingade kreatur…

_DSC0025-2-1.jpg

…och mer målade fönster, jag gillar speciellt duvorna.

_DSC0039-2-1.jpg

Till och med golvet var ett konstverk i sig.

_DSC0042-2-1.jpg

Sämre begravningsplats kan man ha. Richard Butler hette den här herren.

_DSC0044-2-1.jpg

Vi kom ut lite mer andligt mättade, till skinande sol men halv storm.

_DSC0046-2-1.jpg

Och drog vidare för att se vad mer Kilkenny hade att bjuda på. Mer häxor och friterad ost, visade det sig, på en och samma plats dessutom. Stay tuned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *