Livet,  Sötsaker

Sötsaker och sölbloggande

Jösses vad tiden går – är det tio dagar sedan jag sist bloggade? Det känns som jag skrivit massor de senaste veckorna, fast det kanske är mest i mitt huvud då. Och Instagram. 

Tiden går fort när man har roligt, och just nu känns det som jag har miljoners grejer i luften samtidigt som husinflytt drar sig allt närmare och jag både vill dra uuuuuuut på väntan för den är så smärtsamt ljuvlig ändå, och vara där BUMS NU!

Jag har lagt en del krut på och testbaka saker och använda mig av verktyg jag köpt hem – samtidigt som jag lägger ner mer tid än vanligt på fotografering och redigering av bilderna för det inte-så-hemliga-soon-to-be-företagskontot på Insta. Jag har knåpat mer på drömfångarna och försökt skita i att allt ska ha en baktanke och bara göra det som ser fint ut och försöka få ihop ett gäng nog så jag kan testa att lägga ut en och annan för försäljning. Har jagat körsbärsblommor över halva stan. Jag har gått på första sessionen av Nyföretagarcentrums starta-eget-kurs, och jag ska på den andre ikväll. Har skrivit upp mig för GDPR-utbildning och enskild rådgivning också. 

P1040180-1.jpg

Och för fyrtioelfte gången ändrat i min asjobbiga men ack så viktiga affärsplan. Nu ska jag bara se till och plita ner den också… det lutar faktiskt åt att jag ägnar mig helhjärtat åt bakandet, men försöker få in återbrukstänket där ändå på något kilovänster och såklart använder ekoprodukter i så stor utsträckning som möjligt. Planen nu är dessutom att nischa in mig på folk med flertalet födoämnesallergier, och göra roliga, unika godsaker åt dem. På det sättet fyller jag ett behov jag vet finns, jag får utmaningar till mig själv, och känner dessutom att jag gör gott – i dubbel bemärkelse.

Vilka av mina vänner där ute har någon form av födoämnesallergi? Ni får jättegärna höra av er eller kommentera, så får jag ställa lite nyfikna frågor och kanske be er vara med och testsmaka grejer. 

P1040051-1.jpg

Samtidigt vill jag ju såklart ägna mig åt alla mina återbruksprojekt också men fattar att jag måste hålla prestationsdemonen i schack och inse att jag inte kan göra allt, utan måste prioritera. Jag märker ju hur enormt trött jag blir av att baka och skapa i flera timmar med, och behöver vara försiktig. Lära mig pö om pö att organisera och strukturera upp tiden bättre.

P1040212-1.jpg

Jag är också supersugen på att gå loss med min Cricut och jag vet att ni är en del där ute som undrar vad sjutton ni egentligen köpte till mig – ni ska få se! Kruxet är bara att alla de saker jag vill göra kräver ett litet specialverktyg, som jag nu beställt från Amazon och hoppas få inom relativt kort tid. Sen måste jag gå loss i bokhandeln efter massa olika papper också. Men jag hoppas kunna testköra lite i veckan nu.

P1040163-1.jpg

Annars har jag även hunnit med besök hos Talitha och Delia, besök hos Malin och vild brottningsmatch med grabbarna, vi har varit i Eskilstuna för ett mysigt 40-årskalas och så har vi åkt till Örebro på retroloppis och kollat bilar. Hittade inga i Örebro men däremot i Linköping via en kollega, så om inga konstigheter sker ska jag hämta hem en liten VW Polo imorgon. 

P1040240-1.jpg

Det kommer en ny liten knodd till tjejgruppen i augusti med så babyshower-praliner tog mig några kvällar att preppa <3 och så har vi såklart njutit av det underbara vädret som bredde ut sig över oss. Och längtatlängtatlängtat efter vår egna lilla trädgård. 

Nu ska jag fortsätta jobba, det har varit smått kaos där med (igen) och sen blir det en kaffekopp till innan det är dags att dra in till Vadstena och lära sig om ekonomi och bokföring hos LRF.

Ha en fortsatt go måndag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *