Höns,  Livet

Några snabba

Snart äre påsk hörni! Tror ni jag har märkt det eller..? Jag fullkomligen drunknar i chokladägg nu känns det som. Jag har försökt i några veckors tid att förbereda inför påsk, gjort mängder med ägghalvor i förväg, allt godis i förväg, skickade ut mail med tydliga anvisningar och sista-beställningsdatum till alla återförsäljare. Jag har kommit halvvägs i det sistnämnda, och i princip alla ägg jag förberett är nu sålda via veckans REKO-ringar. Såååå till helgen måste jag i princip börja om igen, och göra hundraelva ägg till nästa veckas REKO. Så, ni vet vart ni har mig de närmaste två veckorna.

_DSC0745.jpg

Jag har verkligen försökt och hitta en någorlunda balans den här gången mellan allt jobb, vila och sömn. Planerat påskprodukterna i förväg och avsatt bestämda dagar för allt. Det har gått betydligt bättre i år jämfört med förra året, men ännu har jag ett par dagar av och faktiskt sätta ihop allt också. Vi får se hur sena nätter det blir.

_DSC0742.jpg

_DSC0708.jpg

Marcus har börjat jobba halvtid igen, och blir piggare för varje vecka. Jag tror jag blev lite bättre på struktur och planering efter att han blev sjuk, och jag verkligen var tvungen till det för att allt skulle gå ihop. Han är ivrig att komma tillbaka helt såklart, men får påminna honom om att det tar tid att återhämta sig från en sådan rollercoaster infektion.

163528911_281665520189537_7980521537657073069_n.jpg

Obligatorisk första blåsippebild! Ja, första som jag fick syn på i alla fall. Det våras i växthuset och mina små odlingar med, det tittar upp grönt både här och där. Underbar känsla. På fredag hoppas jag få lite ledig tid över till och sätta luktärter och starta upp dahlior.

Och så avslutar jag med en liten hönsvideo, kan vara kul att ha dem här också – jag har gjort en liten grej av och göra “höns-vlog” och skicka till Niklas. Den senaste här är när jag kommer hem med en “påse skog” till dem. Det pågår ju, förutom pandemin och ett hästvirus, även en ovanligt långdragen fågelinfluensa nu som dessutom krupit närmare oss. Då får inte fjäderfän vara frigående längre och riskera att smittas, och föra smittan vidare. Så de stackars hönapönorna har fått vara instängda sen i november i sin hönsgård, och de är INTE glada över detta. Jag gör mitt allra bästa för att försöka aktivera dem och hitta lite roliga saker åt dem att pyssla med. Just nu alternerar jag mellan att ta med mig mossa, granris etc hem, och gå in och gräva runt i deras jord så de får nya ytor att leta efter mask på. Jag måste försöka filma det sistnämnda med, för det är så himla roligt – de har lärt sig nu vad som komma skall när jag kommer in med spaden, och rusar runt som, tja… yra höns runt mina fötter och spaden när jag gräver. De ser också skillnad på när jag mest föser runt jord, och när jag gör ett djupare spadtag där det kommer upp jordkockor. Då får jag verkligen se upp så jag inte får med mig en höna när jag ska rysta av jorden och hugga sönder kockan.

Hoppas ni har det gött i vårvädret med, och tar hand om er! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *