Utflykter

Årets sommarloppisrunda

Tillbaka på jobbet igen, i en vecka iallafall. Nattveckan som jag inte kände att jag hade råd och avvara. Men vete fasen om det inte hade varit bättre och fortsätta ledigheten ändå. Det är så mycket frustration och rastlöshet arbetsmässigt nu, som kanske inte lämpar sig i bloggen. Det får kanske komma mer sen framöver.

Jag brukar iallafall sova över hos Niklas under den inledande natthelgen, eftersom varje pass då är 12 timmar så det är liksom inte värt och åka fram och tillbaka för en timmes fritid innan det är dags att pendla igen. Vi har haft Star Trek-kväll två kvällar i rad, och idag var Stefan Ö med, vi käkade goda hamburgare från Bastard Burgers. Har hört så mycket gott om deras veganburgare, så tog en Beyond Texas. Staaarkt, men väldigt göttig!

Nu käkar jag lite godis och dricker kaffe och ska strax gå ut i labbet och starta om en server. Men först lite bilder från årets somriga loppisrunda med Malin för ett par veckor sen.

_DSC0270.jpg

Gick med i en FB-grupp för loppisar i Östergötland, bland det bästa jag gjort på sistone! Fanns massa bra tips på både långvariga och tillfälliga loppisar. Så nu planerade vi faktiskt rundan lite mer.

Första stoppet var ute någonstans mellan Väderstad och Vadstena, i en liten lada med färgkoordinerade prylar.

_DSC0271.jpg

Malin hittade present, och jag fyra stycken riktigt gamla påskägg som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, men ville ha dem. Classic loppismindset liksom.

_DSC0272.jpg

Sen drog vi till Svanhals loppis utanför Tåkern. Där har de alltid bra grejer, men i lite dyrare prisklass.

_DSC0273.jpg

Älskar dock sådana här mörka, knarriga lador och förråd fulla av damm och oanade möjligheter!

_DSC0274.jpg

Skattjakt at it´s best.

_DSC0275.jpg

Åh vad jag ångrar att jag inte köpte de här vackra blåvita assietterna nu när jag ser dem igen, fasen! Undrar om de är kvar? Måste nästan åka dit igen och kolla…

_DSC0276.jpg

Drömbordet! <3 <3 <3

_DSC0277.jpg

En hel serie av Willow-porslin, en av mina gamla favoriter. Jag hade funderingar på och köpa hem hela rasket faktiskt, men någonting tog emot. Min förnuftiga känsla, och att jag behöver noga överväga vad jag lägger en större summa pengar på nuförtiden. Funderar dock fortfarande…

_DSC0278.jpg

Köpte iallafall två andra assietter som tillhör två koppar jag har hemma, plus två stycken gamla kryddburkar från “Corona kryddor”. Jag vet, men jag det var liksom för bisarrt för och lämna…

_DSC0279.jpg

Vi drog vidare till Ödeshög, och det absolut bästa loppiset! En sommar pop-up i en lada och på gräsmattan utanför, dessutom sista dagen så innehavaren var villig att ge bort allt för en spottstyver. Vi kikade i gamla bokmärkesalbum <3

_DSC0280.jpg

Och hittade den här gamla dammiga reliken. “Häftigt, jag har aldrig sett en sån här LIVE!” utbrast jag och kände mig för ögonblicket väldigt ung.

_DSC0282.jpg

Min skörd! Jag har varit på jakt efter sådana här stora baljor hur länge som helst men de kostar multim nuförtiden på loppis. Fick båda, plus järnkitteln, lådor, burkar, tvättbrädan och annat smått och gott för en femhundring.

_DSC0283.jpg

Inga problem och få in grejerna i Malins rymliga Porsche heller.

_DSC0284.jpg

Vi tackade för oss och begav oss till det sista stället vi skulle hinna med.

_DSC0285.jpg

En loppis mellan Motala och Skänninge som sålde både prylar, sylt, marmelad och växter.

_DSC0286.jpg

Till min glädje hittade jag två stora plantor libbsticka (en gammal örtväxt som var flitigt använd till en rad olika grejer förr) och gjorde därmed även innehavaren lycklig som försökt förmå besökare att inse libbstickans förträfflighet men inte lyckats. “Och så kommer du och köper TVÅ!” utbrast han och fick äntligen hämta sin tredje och sista libbsticka och ställa fram den.

De hade även en stor och jättefin trädgård full med blommor, och grävde beredvilligt upp höstaster åt mig. Så kom därifrån med växter och blommor, och en sval, rejäl linneklänning med fickor, perfekt som trädgårdsutstyrsel.

Och mer hann vi inte med tyvärr mellan 11 och 16, det tar ju en stund och åka runt. Men ändock en mycket god skörd, och ett mycket trevligt umgänge med många gapskratt i bilen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *