Uncategorized

Ladugård 206

För några veckor sen befann sig undertecknad, Marcus, Malin och Sara inne på Laudgård 206 ute på den ötsgötska schlätten, samstämmigt hungriga och brunchsugna. Ja förutom Malin då som inte riktigt hade lyckats (knappt alls faktiskt) med timingen mellan måltiderna – men tursamt nog finns det någonting för alla här, oavsett hungersnivå.

Jag har ju bloggat om Ladugård 206 innan och kan verkligen rekommendera ett besök här om ni har vägarna förbi Vadstena. Härligt rustikt och mysigt och supergod mat. Brunchen var awesome ur det hänseendet att de hade en uppsjö olika vegetariska alternativ med goda röror och såser, inte bara gemene mans äggröra och bacon. Det gjorde dessutom att man kunde frossa med gott samvete (om man nu känner att det är en viktig grej) eftersom maten var betydligt nyttigare än det våffelkalas man kanske hade övervägt annars. 

P1010383.jpg

P1010387.jpg

Extra kul att ha med Marcus som inte hade några problem med att kryssa runt i samtalsämnen som rörde barn, jämlikhet mellan föräldrar och externa deltagare vad gäller uppfostran, och vilka färger som går bäst ihop på gelé-eller-akrylnaglar.

P1010388.jpg

P1010389.jpg

Välbesökt ställe en söndag i slutet av oktober, utan att för den skull kännas trångt.

P1010393.jpg

Fina Sara – som skrämde livet ur mig när jag kom in i ladan, eftersom det är så mörkt här inne och dagsljuset reflekterades mot hennes jacka som är en enda stor reflex i princip och gjorde att hon lyste upp som en annan utomsfärisk varelse. Jag var på vippen att säga till Marcus “vafan har de ställt en DOCKA här för!” innan jag insåg vem det var och kunde sänka de reflexmässiga jabbnävarna till och forma en kram istället.

P1010395.jpg

P1010396.jpg

P1010398.jpg

Mycket godsaker blev det. Glömde till och med bort att ta av ostbrickan – DET är ett bra betyg om något.

P1010399.jpg

P1010400.jpg

Ägarens små underfundigheter fanns överallt.

P1010401.jpg

Dags att röra på sig med stinna magar – dock måste jag och Malin in och kika hos inredningsbutiken med.

P1010403.jpg

P1010404.jpg

Så himla mycket fint här – ville ha hela rummet och allt i det. Tipstips för julklappsinköp.

P1010405.jpg

Inga ostar fick följa med hem dessvärre men däremot en blomsterbukett och biobiljetter från goa Malin och hennes mamma, som tack för de två kassar kläder som haft rundgång i familjen de senaste veckorna <3 Är snarare JAG som borde ge dem blommor och bio för att de räddat mig från att sjunka ännu djupare ner i det klädträsk som min garderob bestått av.

Idag är det tisdag och den träligaste dagen i veckan med andra ord, men jag ska ta och beta av alla mer eller mindre påfrestande uppgifter som jag kanske inte borde tagit på jobbet med hjälp av åtskilliga koppar starkt kaffe och sen fixa mig en frisörtid. Barret ska av!

Ha en bra dag finisar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *