Uncategorized

Julbildsoverload, pre-Tysklandpirr och klostrul

Usch idag var ingen bra start på morgonen. Trött som ett aber, upptäckte igår kväll att Idun dragit av sig en klo – igen. På vänster baktass och så pass illa att den fortfarande sitter fast, men snett in i tån bredvid och pulpan är fullt synlig. Hon hade märkbart ont och det är förståeligt, att ta bort en bruten klo görs under sedering av en anledning. Så det blev till och lista alla veterinärer i Motala/Linköping med omnejd som min världsbästa mamma ska ringa runt till nu under morgonen och kolla ifall någon har en tid att komma in så snart som möjligt på. Min dag är full av möten, bland annat med FeelGood igen lägligt nog. Skräcken är dock ifall det inte finns någon tid och hon får gå och ha ont kanske hela helgen. Lilla limpan <3

Så gårdagen skulle egentligen ha vigts åt packning och förberedelser inför avresa imorgon, och kunna ta det några timmar lugnt i en vecka vars kvällar har varit fulla av aktiviteter. Men icke. Tur vi inte ska vara borta så länge. Ett ombyte kläder, alla kameror, och laddare är väl egentligen det som krävs. Och pass. 

Vi åker tidigt imorgon bitti från Mjölby med buss, och det ska bli så himla kul och äntligen få komma iväg på en julmarknad efter otaliga teoretiska planeringsförsök. 

_DSC0348-1.jpg

Jag har massor juliga bilder på mina minneskort, alla tre-fyra olika som jag alternerat mellan och hela tiden glömmer och rensa och får svära över att de är fulla när jag fotar. Mental notering att rensa samtliga ikväll sen när kamerorna ska laddas. Jag börjar faktiskt tröttna på och se den australienska papegojan på rullen hela tiden. 

Här är iallafall en liten surprise jag fick av Marcus för ett par veckor sen – en adventskalender från Triss och Motalas högsta par amaryllis. Håll tummarna för storkovan!

_DSC0353-1.jpg

_DSC0356-1-2.jpg

Också för några veckor sen, i början av december när jag pysslade som mest – här med apelsiner och nejlikor, varm glögg och Marcus som även han pysslade på. Inge juligt glitter på figurerna dock, buu!

_DSC0357-1.jpg

_DSC0359-1.jpg

_DSC0362-1.jpg

Glögg i nyfyndade loppisglas – jösses vad jag har loppisfyndat under december månad, rekord tror jag.

_DSC0367-2.jpg

_DSC0371-3.jpg

Hade inga traditionella röda snören men däremot en massa fina band jag samlat på mig för och ha till drömfångare, tyckte det var riktigt fint.

_DSC0375-6.jpg

<3

_DSC0377-7.jpg

Här är två av mina favoritsaker just nu – vovven köpte jag på Kornettgårdens julmarknad som jag och mamma var på (bilder är alldeles strax på G, vilket ställe!) av en jätteduktig tjej som sålde lergods av alla dess slag. Jag fick syn på den här sötnosen direkt när jag kom uppför trappan och det var något med den jag inte kunde släppa. Den är så himla vackert glaserad och så fin i sin enkelhet. 

Och så en kaffekanna från Kockums som jag fyndade på nyöppnade Erikshjälpen för en 70-lapp, den får knäcka extra som glöggkanna under julen. 

_DSC0383-1.jpg

Mycket pepparkakor och kaffe har det blivit.

_DSC0395-3.jpg

I lördags var vi på kombinerad födelsedagsmiddag/pre-julbesök hos pappa och Heidi och jag knåpade ihop lite extra fina grejer av allt naturmaterial jag släpat in under veckorna. 

_DSC0397-4.jpg

Jättefina bär som dessutom håller sig röda och fylliga länge även utan vatten, men krossa dem för guds skull inte – de luktar pest och pina!

_DSC0399-5.jpg

Såhär ser köket ut just nu, gillar mkt! Om bara färgen på väggen kunde sluta bli gul-daskig i vissa sken, men det får vi la leva med till huset med stort H behagar dyka upp. 

Till vänster ser ni en drömfångare som Malin pysslade ihop under en pysselkväll vi hade – hon blev så missnöjd med den och ville inte ta med den hem, men jag tycker den är superfin så den får hänga på första parkett och glänsa. Har en närbild någonstans som jag får lägga upp sen. Till höger om den är en av julkransarna jag gjorde, något torkad och tilltufsad nu dock. 

_DSC0403-6.jpg

_DSC0404-7.jpg

_DSC0405-8.jpg

Rester av skogen ligger lite överallt så att det finns nära till hands när extra dekor behövs. Marcus har varit förvånansvärt tålmodig när det gäller att leva med tre olika sorters granbarr.

_DSC0406-9.jpg

De här urgulliga köpte jag från samma hantverkare som gjort vovven, jag tyckte de var så himla söta och lustiga och påminde om mig och Marcus. Rufsiga, tufsiga och udda-

_DSC0409-10.jpg

_DSC0410-11.jpg

Fin mässingsstjärna och gamla pepparkaksmått. Har deg i kylen men inte kommit mig för och baka ut ännu.

_DSC0416-13.jpg

_DSC0430-15.jpg

Jag slog på stort när det gäller ljusstakesamling på bricka i år, haha! Den här står i vardagsrummet och huserar apelsinerna.

_DSC0432-16.jpg

Den andra kransen jag skapade, av stålring, grankvistar och en gammal ljushållare. 

_DSC0433-17.jpg

Och så vann jag en ljuskrona i mässingsfärg på Tradera (börjar förstå vart mina pengar tagit vägen den senaste månaden nu) som jag klädde in med, just det – ÄNNU mera granris. Supermysig, men nu barrar den som satan – jag sopar diskret upp barren från soffbordet och skyller på att Marcus kommer åt den med huvudet…

_DSC0434-18.jpg

En av de fina kuddarna som jag och mamma (tja, mest hon) fixade under en helkväll. Det tog många timmar men är riktigt nöjd med resultatet. Och mysigt att få dricka kaffe och sy ihop med sin mamma en helkväll <3

_DSC0444-23.jpg

Vardagsrummet just nu – håller på för fullt och bestämmer motiv till alla tavlor, ett riktigt angenämnt uppdrag. 

_DSC0450-24.jpg

Ett pepparkakhus bidde det till slut också, men det får komma med i nästa batch av julbilder. Nu ska jag börja preppa inför första mötet och försöka och inte oroa mig för mycket för Fidan och hennes veterinärtid. Håll tummarna att det finns en lucka hos någon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *