Huset

Planer i mängder, helgen och allmänt fnulande på saker och ting

Dagarna sniglar sig fram – var och varannan timme är jag inne och kollar på bilderna från huset och planerar. Möblerar. Försöker komma ihåg hur stort utrymme det var där och där. Får jag plats med pallkragar bredvid huvudentrén? Ska det vara helt öppna hyllplan i köket eller ska vi behålla några skåp? Ska en ta bort någon björk? Var ska jag ha min kompost? 

Hahaha alltså den mängden tankeverksamhet jag har lagt på just KOMPOST, av alla grejer, de senaste dagarna. Ni anar inte så mycket kompostkunskap jag besitter just nu! Jag har redan tänkt ut ett extraordinärt fiffigt kretslopp där vi återanvänder och återbrukar så mycket som möjligt av allt organiskt avfall och får ENORMA grödor och växtligheter tillbaka. Or so I hope, iallafall…

Det är så underbart att äntligen få drömma och känna att nu GÅR DET FAKTISKT och göra verklighet av dem! Nu kommer det finnas utrymme för och påta i egen trädgård, nu kan jag vända upp och ner på ett kök för och få det så som vi önskar, ÄNTLIGEN kan jag breda ut mig och vara utomhus så mycket jag vill i sommar och slippa känslan av att hemmets fyra väggar kväver mig. 

Och jag har som sagt, SÅ mycket planer – men försöker verkligen att ta det piano med, ha planer och drömmar men inte känna det trängande behovet av och genomföra dem alla NU. Ett riktigt eldprov för en otålig själ. Men det allra vettigaste är ju att bo in sig, känna efter vad man kanske vill fixa, ändra, lägga till, ta bort. Ha storslagna (i mitt eget tycke såklart) idéer men också njuta av planering och struktur. För let´s face it – det är mycket vi behöver bekosta framöver, det kan komma att bli tufft ekonomiskt i början med allt som ska fixas och betalas och tricksas för att vi ska kunna bo där vi ska bo. Hur mycket jag än vill fixa saker kommer jag inte ha råd, och det är ju en ganska relevant showstopper. Vi kommer behöva skaffa en till bil, och lösa hundvaktsfrågan ännu en gång – förmodligen kommer vi båda behöva bilpendla, vilket gör ont i mitt miljötänkshjärta men det kan inte hjälpas just nu. Längre fram kommer vi förhoppningsvis båda kunna jobba närmare hemmet. 

_DSC0213-1.jpg

Nåväl, nog om det – jag ska skriva ett litet inlägg sen om exakt vilka drömmar och planer som rör sig i mitt yra huvud. 

Helgen som var nu, var helt underbar – Marcus var i Stockholm, och mamma och Lasse erbjöd sig att ta Saga och Kelly för att jag skulle kunna ha en riktigt chill helg med bara lilla Idun. Och det var precis vad jag behövde. No offense till vare sig Marcus eller vovvarna – men jag tycker det är så skönt emellanåt att vara helt själv, det händer ju inte så jätteofta nu. Och Idun är ju nöjd bara hon får vara med och blir klappad på, inte alls samma energi som de andra två. Beställde hem pizza på fredagen, delade systerligt kanterna med Idun, vi käkade popcorn och kollade helkonstiga filmer och så pysslade jag med några små drömfångare. 

_DSC0256-1.jpg

Satt uppe länge, länge (var tvungen att se en mer uppsluppen film efter den första, Annihilation – mer weird film får man leta efter, med en av de störigaste scenerna jag sett på länge) och fick en hel del gjort. Jag är i valet och kvalet om jag ska skriva mer om vad jag pysslar med här, eller ha en separat blogg som är mer nischad och som kommer få bli komplement till en eventuell hemsida. Ni hör, det finns långväga planer här också. Vi får se. De är väldigt lösa än så länge och det hänger ju lite på om det finns en marknad för det jag gör. Men det ska bli spännande och testa.

Just de här drömfångarna är gjorda av armband och pyttesmå virkade dukar/julgransdekorationer. Härnäst ska de dekoreras med diverse pärlor, band och fjädrar. 

_DSC0273-1.jpg

Nu ska jag ta mig i kragen och baka några snabba havrefrallor till veckans kvällsmat samt dammsuga och röja i sovrummet. Imorgon är första visningen av lägenheten för första batchen av eventuella nya hyresgäster. 

No more hyreslägenhet, och det är så himlaaaaa göööööötttttt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *