Daily

Loka med treo, kråkhår och stolta Stockholm

Hej hopp sockertopz! Sista helgen innan allvaret och vardagen drar igång igen, och just idag är jag gräsänka och har skrotat runt här hemma i ensamt majestät under en särdeles seg morgon. Tänkte jag skulle kvickna till strax och dra ner till stan för en flaska bubbel, ha till sista semesterlördagen ikväll ihop med några goda, illaluktande ostar nu när det är safe att stinka ner vardagsrummet lite. I och för sig dröjer det inte så länge innan jag gör just det, fast i Stockholm om exakt en vecka i egenskap av Niklas förkläde på ett 45-årskalas. Visserligen blir det grillat istället för stinkost men ändå! Lite lagom festlighet efter första veckan tillbaka vid min desk och fullsmockade inkorg.

Appropå bubbel, så blev det ju gott om det med under Stockholmshelgen när två shoppingsugna vapendragare anslöt sig till staden, och jag tog mitt pick och pack och traskade från mitt hotell till vårt gemensamma på Stureplan. Spetsade Lokan med lite treo för och jaga bort baksmällan från dagen innan och fixade en veritabel minifontän där jag satt på en parkbänk i 28 graders värme.

DSC_0027

Vi gjorde oss hemmastadda på hotellet och förberedde oss för en eftermiddag full av nödiga och onödiga inköp. Kiddist vet hur man lever hotelliv med flärd, och grundade med choklad, högtalare och peppmusik.

DSC_0029 Värmen ute hade nått sin höjdpunkt, och man kunde svalka av sig vid hotellentrén.

DSC_0031

En lättare lunch intogs och för mig och Malin var chevrésallad det självklara valet.

DSC_0032

Så gott, tröttnar aldrig på getost! Jag ska leva på det här i höst.

DSC_0033

Överallt sken stoltheten <3

DSC_0034

Och vi gick och gick och gick, in och ut ur affärerna. Till sist kom vi fram till min gamla favoritaffär, där wannabepunkfjortisen i mig köpte rad efter rad med nitarmband och skinnhandskar förr i tiden. Detta innan näthandel hade blivit en grej och enda chansen jag hade till och köpa sånt här var just under de årliga huvudstadsbesöken – hemma i Motala fanns ju inte en tillstymmelse till nitbelagd utsmyckning. Vilka tider!

DSC_0035

Jag hedrade mina tonårsminnen genom att köpa mig ett av de mildare armbanden som jag dessvärre glömde ta bild på, men som sattes på omgående till Malin och Kiddist förskräckelse. De strök fascinerat runt på dessa okända domäner och iakttog med skeptisk blick alla mina utrop över vassa attiraljer till höger och vänster. Jag ska nog införliva lite wannabepunkfjortisstil i min garderob igen, det kan liva opp!

Sedan var det kvällning och vi dammsög systemet på jakt efter bra bubbel, fick en lyxig och välfylld kylhink av hotellpersonalen och hade lite pre-dinner-party på rummet medans vi gjorde oss i ordning för tapas. Malin var i akut behov av toa hela vägen hem men när vi väl anlände så fick toan vänta – vin, glas och kylhink skulle arrangeras för Instagram först! Prioriteringar gott folk, den här kvinnan är min själsfrände på den fronten. Kolla hur hon till och med har riktat skrivbordslampan för bästa möjliga återsken på stillbilden.

DSC_0037

Sen for vi iväg till restaurangen som jag glömt vart den låg och vad den hette, men som serverade urgod mat och farligt lättdrucken sangria.

DSC_0043

DSC_0046

Efter god mat och god dricka kom vi samstämmigt överens om att det var ju en dag imorgon med,och satte oss i en taxi hemåt. Kiddist tog en avstickare till bekanta som satt på ett annat ställe, och jag drog med Malin till ett fik vi passerat tidigare under dagen som hade nattöppet och sålde gigantiska bakverk.

Lite busigt kändes det allt och köpa fikabröd i lyxstorlek mitt i natten.

DSC_0048

Jag tragglade som satan med mitt stackars hår under pre-dinner-peppen och Malin hjälpte mig med ena sidans lockar och lovordade mitt barr hela kvällen. Jag tyckte mest att det såg ut som att jag hyrde ut per timme till stadens kråkor. Är inte riktigt van vid och ha den här längden igen.

DSC_0050

Dagen efter var vi uppe, raska och krya (förutom jag då som var på hemskt morgonhumör och mentalt högg huvet av folk vid frukostbuffén).

DSC_0053

Sedan checkade vi ut, lämnade väskorna på förvaring och tog ännu en svängom på Stockholms gator.

DSC_0054

Sneglade lite okynnigt på plattblad men har ju redan ett halvt träd av dessa hemma.

DSC_0055

Jag köpte på mig jeans och lite toppar och fluffig kjol till Västeråsbröllopet, följt av lite småsaker. Sedan var det dags att tänka på refrängen och ta sig tillbaka till våra hemstäder, och lämna en härlig Stockholmsweekend bakom sig. Men vi ses om en vecka!

DSC_0056

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *