Daily

En armé av tomatplantor

Hej på er, och tack för alla fina grattisar under gårdagen och idag! Det blev en skön dag hemma precis som jag ville ha det, med budapestbakelse och massa trädgårdsfix som jag även fick hjälp med, vilket var en present i sig <3

Jag har hållit på och omplanterat alla mina frösådder under eftermiddagen och ska ta ett break strax för och promenera. Jonathan och Cristoffer anlände för en stund sen också, de ska vara här över helgen så ska nog joina dem i lite spel senare under kvällen. Ville mest in och tacka och säga hej.

Såhär såg det ut förut när jag sakta omringade mig själv med plantor, hehe!

_DSC0330-1.jpg

_DSC0332-1.jpg

Förutom olika slags tomater och ett gäng paprikor, har jag även försått en del blommor. Mycket blåklint, malva, stockros, ringblomma och annat smått och gott. I helgen ska jag försöka hinna med och börja snickra några odlingsbänkar så jag kan skjutsa ner de här små bebisarna däri.

_DSC0333-1.jpg

En vit, lite syrligare tomat, ska bli väldigt spännande!

_DSC0334-1.jpg

_DSC0335-1.jpg

Salladen planterade jag ut för ett par veckor sen, och idag fick spenaten joina dem. Ruccolan är det någon som är framme och gnager på, får se om samma antagonister ger sig på grönkålen jag planterade ut idag med, trots fiber-och-kåltäcke. Hmpf.

_DSC0337-1.jpg

Fick åtta säckar jord (!) och ett presentkort på Jem&Fix av mamma och Lasse, skitbra ju! Nu är pallkragen längst upp till vänster fylld av kål, de andra kommer nog få majrova, palsternacka och andra goa rotfrukter. Ska nog peta ner dem i helgen. Behöver bara lägga på ett lager till av jord/gräsklipp/lätt gödsel. Kör på lite lasagne-princip i odlingen den här gången, får se om det ger något hisnande resultat.

Nu kallar vovvarna, så ha en go fredag gott folk och en trevlig helg! Och förresten, jag har ju en hel del fredagsfynd att erbjuda på min Facebooksida, så hoppa över där och kika om ni är sugna på lite kola, popcorn eller fudge. Häääär. Pöss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *